Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi cum se calculează venitul celui obligat la plata pensiei alimentare, dacă el prezintă fluturaşi de salariu , pe ultimele 6 luni, cu foarte mult concediu medical?
25% din netul primit. Daca i s-ar pune poprire pe obligatie viitoare, atat v-ar vira angajatorul.
Apropo, la divort, de ce a reiesit atat de putin cand s-a calculat 25% din venitul net? Iertati-mi curiozitatea....
Deci omul ştie că urmează mărirea pensiei de întreţinere. Îşi ia cocediu medical 3 luni, nu consecutiv, dar primeşte 85% din salariu ca şi indemnizaţie de boală. Omului îi intră bani în cont, dar nu de la firmă, ci de la asigurări. După 5 luni luate în calcul, domnul nu mai este bolnav şi are venit pe fluturaş de 4 ori mai mare. Cum se calculează venitul?
E o mare prostie asta cu media pe ultimele 6 luni. În mod normal e logic să se calculeze după salariul de încadrare NET. De exemplu dacă are 1500 lei burt de încadrare, NET-ul cunoscut ca și salariu în mână este de 1099 lei. Alt exemplu: la 2000 brut => 1435 net.
Să solicite instanței să-i calculeze după salariul de încadrare, sau și mai corect ar fi în cotă procentuală.
Dacă se dispune în procent, nu mai contează cât a câștigat pe ultimele 6 sau 12 luni.
Mei, eu daca am net de 1000, imi iau la boala 850. Platesc pensie conform ca sunt sanatos sau bolnav, respectiv 250 sau 215. Cum sa-mi apara dupa boala 4000, pe fluturas? CASul vireaza cei 850 angajatorului sau, mai practic zis, cei 850 raman deducandu-se din restul de viramente catre asigurator.
Si daca dv. cunoasteti toate astea, de ce nu faceti imediat actiune pensie 2?
In afara razboiului acesta, ati incercat o negociere? Cu domnul? Cu firma? Cu ambele?