avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreţinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreţinere minor

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi cum se calculează venitul celui obligat la plata pensiei alimentare, dacă el prezintă fluturaşi de salariu , pe ultimele 6 luni, cu foarte mult concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:54, 15 Februarie 2016
25% din netul primit. Daca i s-ar pune poprire pe obligatie viitoare, atat v-ar vira angajatorul.
Apropo, la divort, de ce a reiesit atat de putin cand s-a calculat 25% din venitul net? Iertati-mi curiozitatea....
Deci omul ştie că urmează mărirea pensiei de întreţinere. Îşi ia cocediu medical 3 luni, nu consecutiv, dar primeşte 85% din salariu ca şi indemnizaţie de boală. Omului îi intră bani în cont, dar nu de la firmă, ci de la asigurări. După 5 luni luate în calcul, domnul nu mai este bolnav şi are venit pe fluturaş de 4 ori mai mare. Cum se calculează venitul?
E o mare prostie asta cu media pe ultimele 6 luni. În mod normal e logic să se calculeze după salariul de încadrare NET. De exemplu dacă are 1500 lei burt de încadrare, NET-ul cunoscut ca și salariu în mână este de 1099 lei. Alt exemplu: la 2000 brut => 1435 net.
Să solicite instanței să-i calculeze după salariul de încadrare, sau și mai corect ar fi în cotă procentuală.
Dacă se dispune în procent, nu mai contează cât a câștigat pe ultimele 6 sau 12 luni.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Mei, eu daca am net de 1000, imi iau la boala 850. Platesc pensie conform ca sunt sanatos sau bolnav, respectiv 250 sau 215. Cum sa-mi apara dupa boala 4000, pe fluturas? CASul vireaza cei 850 angajatorului sau, mai practic zis, cei 850 raman deducandu-se din restul de viramente catre asigurator.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Si daca dv. cunoasteti toate astea, de ce nu faceti imediat actiune pensie 2?
In afara razboiului acesta, ati incercat o negociere? Cu domnul? Cu firma? Cu ambele?

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal angelica82 angelica82 Buna seara Doresc sa stiu ce bani am de luat pe luna Octombrie, fiind in concediu prenatal.Am contract cu 8 ore,si salariu minim pe economie,fara alte ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical sarcina/lauzie(prenatal/postnatal) ace27 ace27 Buna ziua!Luminati-ma si pe mine va rog frumos, cu acest prenatal, in legatura cu modul de calcul. Se iau in calcul ultimile 12 luni sau ultimile 6? Din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate The-Borg The-Borg Buna ziua, O persoana are urmatorul caz: ... --> 30.09.2015 - angajata la Firma A cu norma intreaga, salariu brut 3000 lei. 15.09.2015 --> prezent - ... (vezi toată discuția)