Buna ziua,
locuiesc (de 15 ani!) intr-un bloc construit de primarie, despre care am aflat recent ca nu are receptia finala.
Ce se poate face in acest caz?
Acest imobil nu trebuia pus in conservare pana la receptie?
Nu este riscant sa locuim intr-un asemenea imobil?
Buna ziua,
multumesc pentru promptitudine insa lucrurile chiar asa stau: am cumparat apartamentul in rate la finalizarea constructiei (decembrie 2000). Am obtinut, la solicitarea mea, un raspuns scris al primariei in care se recunoaste ca nu exista receptia finala (aveam anumite banuieli si de aceea am solicitat un raspuns scris).
Imi dau seama ca este foarte grav. Ce se poate face?
Multumesc.
Nu este caz singular
Pentru receptia finala,proprietarii trebuie sa desfasoare acte si actiuni catre primarie pentru realizarea receptiei finale
Trebuie analizat factorul pentru care nu a fost incheiata receptia finala
Trebuie notificata primaria sa puna la dispozitie receptia finala a constructiei
De regula,astfel de spete se solutioneaza numai in instanta de judecata
Pana studiati problema si decideti calea de urmat, ar trebui sa faceti imediat o procedura simpla (ce presupune o cheltuiala de ccca.20-30 lei): formulati o Notificare si Somatie adresat Investitorului (dezvoltatorului) prin care il notificati asupra imprejurarii descrise, ii aratati ca a incalcat legislatia in vigoare (Legea Nr.50/1991 republicata si HG Nr. 273/14.06.1994), ii aratati ca este singurul si deplinul raspunzator de toate consecintele civile, administrative si penale ale faptelor sale si il somati ca intru-un termen rezonabil dar fixat sa intre in legalitate. Trimiteti prin scrisoare cu valoare, Nota de inventar si confirmare de primire.Sau, pentru cca.100 lei, prin Executor judecatoresc.
P.S.
Pana la efectuarea P-V de receptie la terminarea lucrarilor si a celei definitive, nimeni nu garanteaza ca blocul indeplineste conditiile de stabilitate si rezistenta cerute de lege.