avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Receptie finala bloc apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Receptie finala bloc apartamente

Buna ziua,
locuiesc (de 15 ani!) intr-un bloc construit de primarie, despre care am aflat recent ca nu are receptia finala.
Ce se poate face in acest caz?
Acest imobil nu trebuia pus in conservare pana la receptie?
Nu este riscant sa locuim intr-un asemenea imobil?
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
maria30041972, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria30041972 , utilizator 15:53, 14 Februarie 2016
Daca nu ar fi fost receptionat atunci nu ar fi fost permis accesul locatarilor in bloc.
Buna ziua,
multumesc pentru promptitudine insa lucrurile chiar asa stau: am cumparat apartamentul in rate la finalizarea constructiei (decembrie 2000). Am obtinut, la solicitarea mea, un raspuns scris al primariei in care se recunoaste ca nu exista receptia finala (aveam anumite banuieli si de aceea am solicitat un raspuns scris).
Imi dau seama ca este foarte grav. Ce se poate face?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
maria30041972, utilizator
Solicitati primariei sa faca receptia blocului.
Nu este caz singular
Pentru receptia finala,proprietarii trebuie sa desfasoare acte si actiuni catre primarie pentru realizarea receptiei finale
Trebuie analizat factorul pentru care nu a fost incheiata receptia finala
Trebuie notificata primaria sa puna la dispozitie receptia finala a constructiei
De regula,astfel de spete se solutioneaza numai in instanta de judecata
Pana studiati problema si decideti calea de urmat, ar trebui sa faceti imediat o procedura simpla (ce presupune o cheltuiala de ccca.20-30 lei): formulati o Notificare si Somatie adresat Investitorului (dezvoltatorului) prin care il notificati asupra imprejurarii descrise, ii aratati ca a incalcat legislatia in vigoare (Legea Nr.50/1991 republicata si HG Nr. 273/14.06.1994), ii aratati ca este singurul si deplinul raspunzator de toate consecintele civile, administrative si penale ale faptelor sale si il somati ca intru-un termen rezonabil dar fixat sa intre in legalitate. Trimiteti prin scrisoare cu valoare, Nota de inventar si confirmare de primire.Sau, pentru cca.100 lei, prin Executor judecatoresc.
P.S.
Pana la efectuarea P-V de receptie la terminarea lucrarilor si a celei definitive, nimeni nu garanteaza ca blocul indeplineste conditiile de stabilitate si rezistenta cerute de lege.

Alte discuții în legătură

Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. de unde putem obține o copie? razvanlupu razvanlupu Buna ziua, Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)