E valabil ce spune trandafir2 insa doar pentru romanii care muncesc ''la negru''. Daca aveti rezidenta si munciti cu forme legale acolo nu datorati CASS.
Art. 153 din noul cod fiscal a fost completat cu alin. 2 si suna asa:
(1) Sunt asiguraţi, potrivit prezentei legi:
a) toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară şi care fac dovada plăţii contribuţiei la fond, în condiţiile prezentei legi;
[...]
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a)-e), care deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în sistemul de securitate socială din alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România are încheiate acorduri bilaterale de securitate socială cu prevederi pentru asigurarea de boală-maternitate, în temeiul legislaţiei interne a statelor respective, care produce efecte pe teritoriul României, şi fac dovada valabilităţii asigurării, în conformitate cu procedura stabilită prin ordin comun al preşedintelui A.N.A.F. şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, nu au calitatea de contribuabil la sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Prin urmare, LAU78, sunteti scutit de plata CASS dar trebuie sa depuneti la ANAF dovada ca platiti asigurarile sociale de sanatate in Italia.
Nu stiu daca acea dovada trebuie eliberata de angajator sau de institutia care colecteaza asigurarea, mai asteptati raspunsuri. Poate cineva cunoaste exact procedura, eu am cautat-o dar n-am gasit-o.