avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal politie completat la alta data - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare

Salut,am si o problema legata de PV
Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva zile(in urma unei campanii cum ca pietonii nu pot trece de la metrou trotuarul)si acolo am pus`o…deci cf legii nu am voie recunosc.teoretic nu ai voie in toata parcarea - 25 m de trecere pietoni interzisa stationarea-- si 25 are toata parcarea.in fine nu asta e problema.
Masina a fost ridicata pe 24.07.2009 - am si platit 8.3 mil la firma respectiva
PV de la politie l`am primit ca intocmit pe data de 27.07.2009 (mai tarziu decat ridicarea) si scrie ca in ziua de 09.07.2009 am stationat voluntar pe trecere cf xxx.Incomit in lipsa conform caseteinr.1088.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca sunt in termen cu intarzierea de 3 zile.
1- As dori sa contest pv`ul ca eu chiar nu am fost acolo pe data de 09.07- presupun ca ei vor veni cu poza de pe data de 24.07 cea rea, nu va trebui ca eu sa demonstrez acolo.
2- Consider ca Politia comunitara si firma de ridicari nu au avut nici un act pentru a ridica masina pe 24 si dores sa ii dau in judecata sa imi primesc banii inapoi
Ce ar trebui sa fac.. sa obtin anularea PV`ului si apoi sa actionez in judecata Firma de ridicari sau sa actionez firma de ridicari ca a ridicat masina fara nici un document ...PV`ul avand data de 27 ?
Anexez si link cu PV :[ link extern ]
In primul rand trebuie sa contestati procesul verbal de contraventie!B-)
Ok.Voi face asta.Va intreb daca eu trebuie sa dovedesc ca nu am fost pe data de 09.07.2009 acolo..sau politia trebuie sa aduca dovada - in cazu acesta poza sau inregistrare ce au ei ?
Eu chiar nu am fost pe data de 09..dar vreau sa profit de greseala lor (stiu ca nu e moral, dar eram totusi intr`o parcare)
Ei au poze, ma gandesc, de pe data de 24... nu cred sa le aduca modificate cu data de 09...
In ce mod vi s-a comunicat PV-ul?
Cromatic a scris:

In ce mod vi s-a comunicat PV-ul?


L`am primit prin posta e intocmit in lipsa
se vede si aici : [ link extern ]
O.k. dar in imaginea atasata nu rezulta ca l-ati primit prin posta.

Ce nu inteleg eu- de ce nu este consemnat in PV si art. 97/1d din OUG 195 prin care s-a dispus si ridicarea autovehiculului?
Asa cum arata PV-ul este consemnata doar o contraventie cu privire la stationare, nu este consemnat nicaieri ca s-a dispus si ridicarea autovehiculului

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)