avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare medicala Signal Iduna- escrocherie?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare medicala Signal Iduna- escrocherie?

Buna ziua,
acum un an sotia mea a incheiat prin Signal Iduna o asigurare AsiLife SanaCare Maternal, mai scumpa decat cea standard, acoperind, zice-se, si tratamentele din timpul sarcinii si nasterea in reteaua privata MedLife. Polita are valabilitate un an. Am facut acest lucru incat ne dorim un copil si vrem sa evitam pe cat posibil sistemul public, mai ales la nastere. Ni s-a spus inca de la inceput ca pentru a beneficia de nastere trebuie sa se aplice o perioada de asteptare de 12 luni, lucru cu care am fost de acord, urmand sa incepem conceperea copilului la 4-5 luni dupa incheierea politei, ca sa fim siguri ca trec 12 luni. Normal ca ne-am pus problema ca polita avand valabilitate 1 an si perioada de asteptare fiind tot atat, trebuie sa incheiem o polita noua ca sa putem beneficia de perioada de asteptare pe cea veche, iar vanzatorul ne-a asigurat ca nu va fi nici o problema sa incheiem o polita noua in continuarea celei vechi. Mentionez insa ca polita nu are nici o prevedere prin care asiguratorul se obliga in vreun fel sa prelungeasca polita la expirarea termenului.
Cu o luna inainte de expirare am fost contactati sa depunem cererea pentru o noua polita, sa avem continuitate cu cea veche. Ni s-a explicat ca polita veche a fost incheiata pe Signal Iduna Polonia iar acum au si societate in Romania, si polita noua va fi pe societatea noua. Iarasi ne-am pus problema continuitatii, dar am fost asigurati iarasi ca nu va fi nici o problema. Sotia mea a depus cererea insotita de rezultatele investigatiilor din ultimul an de zile, procedura standard pentru evaluarea riscurilor. Precizez ca nu este inca insarcinata.
Azi fix in ziua expirarii politei am primit pe mail o scrisoare de la Signal Iduna semnata de presedinte in care se precizeaza ca starea de sanatate a sotiei mele, dupa cum reiese din investigatiile depuse cu cererea, prezinta un risc prea mare ce nu poate fi preluat de asigurare si ca oricum cererea si refuzul cererii de asigurare nu implica drepturi si obligatii pentru nici una din parti. Am ramas perplecsi amandoi pentru ca investigatiile medicale invocate in scrisoare ca si semnale ale unei sanatati precare nu au relevat nici o problema serioasa iar sotia mea este sanatoasa. Singura problema medicala a fost o banala microlitiaza renala, de care cred ca sufera 60% din populatia Romaniei. Bineinteles ca ne-am infuriat si ii suspectez de rea credinta ca sa scape de cheltuielile unei eventuale nasteri precum si datorita faptului ca sotia mea a folosit serviciile standard oferite atunci cand a avut nevoie si probabil analiza cost-beneficiu nu a fost prea favorabila (oricum a consumat mai putin decata platit). Intrebarile mele:
1. Lasand la o parte starea sanatatii invocate a sotiei mele, am o problema legata de polita in sine. Prin polita oferita societatea de asigurari ofera un serviciu pentru care trebuie sa platesti un an de zile ca sa poti beneficia, dar de care poti beneficia doar in al doilea an (nasterea). Ei vand doar polite de un an de zile, trebuie sa inchei o noua polita ca sa poti beneficia de un serviciu oferit prin vechea polita. Dar incheierea unei noi polite este absolut la decizia asiguratorului. Cum se cheama cand vinzi o optiune aplicabila dupa un an, pentru care iei bani, dar prelungirea acelei optiuni este la discretia vanzatorului? Mie imi miroase a escrocherie pentru prostii din Romania, atat timp cat incasezi bani pentru un produs virtual, nu oferi posibilitatea obtinerii acelui produs si nu nu dai inapoi nici diferenta intre o polita standard si una cu extraoptiuni. Poate ca am fost prost ca am semnat o astfel de polita dar politele sunt standard si Signal Iduna nu este o firma de la coltul blocului. Intrebarea este: o astfel de polita este legala?
2. Coreland cu problema de mai sus, cum pot ataca justificarea lor cu privire la sanatatea sotiei si sa imput faptul ca aceasta justificare incorecta duca la faptul ca eu nu pot beneficia de ceva pentru care am platit?

Oricum voi sesiza aceasta problema pe Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Nu este posibil ca aceasta sa permita vanzarea unei polite ce ofera servicii pentru care platesti dar pentru oferirea carora asiguratorul nu are nici o obligatie. Intentionez sa sesisez si ANPC si ma gandesc serios sa depun o plangere de escrocherie. Poate imi poate spune cineva unde pot depune o astfel de plangere si daca escrocheria este o incadrare corecta dpdv juridic sau nu.

Cu multumiri
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
Selenus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 14:01, 6 August 2009
Sunteti indreptatiti sa credeti ca aceasta asigurare este o mare pacaleala si eu inclin sa cred acelasi lucru citind cele expuse de dumneavoastra. Banuiesc ca nu au intentionat nici un moment sa va prelungeasca asigurarea ci doar au cautat un motiv ca sa va refuze.
B-)
Sunt curios cate asigurari de anul2 vor gasi incheiate cei de la Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor...banuiesc ca nu mai mult de 10% din totalul asigurarilor de acest tip incheiate de aceasta societate!:D
Aceste "pretentii/conditionari" sunt specificate si in conditiile de asigurare? Pe site-ul Signal, informatiile sunt foarte laconice pentru produsele ofertate si ar fi de interes o interventie calificata la CSA, in scopul eliminarii din piata a acestor "baieti destepti" care pe langa escrocarea clientilor, strica si imaginea generala a celorlalti participanti.Cred ca desi exista o imagine general negativa a asiguratorilor, mai sunt (macar cativa) operatori seriosi, care suporta indirect in urma unor astfel de deservicii.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
nucu$, utilizator
Da, se precizeaza clar in polita ca de serviciile de tratament in timpul sarcinii si de nastere se poate beneficia doar dupa o perioada de asteptare de 12 luni de la semnarea politei, desi aceasta este valabila doar un an. Deasemenea este impusa si o perioada de 4 luni de asteptare pentru serviciile medicale ce necesita spitalizare. Pt oferi o copie a politei de asigurare pentru cei interesati. Precizez ca este insa o polita AsiLife vanduta de Signal.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
Selenus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului danielaandreea danielaandreea Buna ziua!nu mai am serviciu de 1 an si 6 luni,as dori sa raman insarcinata,pot plati ceva pentru a beneficia de indemnizatia de 600 de lei?multumiri ... (vezi toată discuția)
Emitere rca fara ca persoana din polita sa fie prezenta usfuia00 usfuia00 Salut, Am vandut prima mea masina si la incheierea contractului de vanzare cumparare nu am trecut pe certificatul de inmatriculare \\"instrainat catre ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare locuinta winterartic winterartic Multumesc pentru raspuns. Totusi as mai veni cu o intrebare: in cazul vanzarii imobilului asigurat noul proprietar poate beneficia de despagubire si ... (vezi toată discuția)