avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... emitere RCA fara ca persoana din polita sa fie prezenta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

emitere RCA fara ca persoana din polita sa fie prezenta

Salut,

Am vandut prima mea masina si la incheierea contractului de vanzare cumparare nu am trecut pe certificatul de inmatriculare "instrainat catre <numele noului proprietar>" intrucat persoana care a inchiat contractul de vanzare cumparare mi-a spus ca nu este obligatoriu in cumparatorul insista sa nu trec. Ulterior am aflat ca acea rubrica trebuia completata.

Am mers la directia de inmatriculari pentru a ii informa ca am radiat autovehiculul din evidenta mea fiscala, singura problema ramane cu amenzile si RCA-ul. Am verificat si am descoperit ca noul proprietar a prelungit asigurarea RCA pe numele meu pentru inca 6 luni. Am contactat asiguratorul si l-am rugat sa nu mai prelungeasca asigurarea RCA pe numele meu decat in cazul in care merg eu cu buletinul si cer acest lucru dar a refuzat.
Exista un articol de lege care sa il oblige sa faca acest lucru?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 22:41, 15 Mai 2015
Pentru solutionare,solicitati oficial asiguratorului restituirea c/v polita RCA pentru perioada de la vanzare psana la expirarea politei
Pentru a putea beneficia de returnarea banilor, este important ca auto sa nu fi fost implicat in nici un accident pe perioada derularii contractului de asigurare.
Suma de bani din asigurarea RCA, care urmeaza sa va fie restituita se va calcula tinand cont de perioada de timp care a ramas pana la expirarea politei.
Solicitarea de restituire a banilor urmeaza sa o faceti oficial catre compania de asigurari la care este incheiata polita,unde urmeaza sa prezentati dovada radierii masinii pe baza contractului de vanzare – cumparare, o copie dupa asigurare si actul de identitate.
Compania de asigurari are obligatia sa va restituie c/v polita RCA pe perioada contractuala ramasa nefolosita - in termen de 7 zile de la momentul solicitarii
Daca a expirat polita care era valabila in perioada in care a fost facut contractul de vz/cump nu se mai poate cerere de restituire in cazul unei polite facute ulterior !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa anulez o asigurare chiar daca am vândut mașina ? Stefann1980 Stefann1980 Acum o luna jumate am vândut mașina dar nu am știut sa i scriu pe certificat înstrăinat, nu m-a învățat nimeni. Acum l-am sunat pe cel care am facut ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe numele vechiului proprietar ionuttala ionuttala Buna ziua As dori sa va intreb daca pot circula cu o masina in care am o asigurare de 6 luni pe numele mamei in vederea inmatricularii, dar ulterior am ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto cu 3 proprietari ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua, In urma decesului tatalui meu si dezbaterii mostenirii (finalizate), pe masina parintilor am ramas 3 proprietari: mama, eu si fratele ... (vezi toată discuția)