Sunt cetatean roman cu domiciliul stabilit in afara tarii(non-UE)din 2001. Am lucrat la o firma multinationala , contractul s-a incheiat acum si trebuie sa ma intorc in tara. La incheierea contractului firma trebuie sa imi plateasca beneficile finale. Banii vor fi transferati de angajator (din afara UE)intr-un un cont din Romania.
Ce documente sunt necesare pentru a evita dubla impozitare considerand ca statul roman are intelegere(tratat) de dubla impozitare cu tarile unde am avut domiciluil din 2001 pana in prezent?
La intoarcerea in tara voi redobandi rezidenta fiscala .Anumite fonduri de pensie si economii dobandite pe perioada 2001- 2016 vor fi transferate dupa ce am redobandit rezidenta fiscala in Romania. Trebuie sa platesc impozite pe aceste sume transferate dupa intoarcerea in Romania?
Ce documente sunt necesare pentru a evita blocarea transferurilor bancare si evitarea impozitarii in tara?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.