avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare ROI neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare ROI neplatitor de TVA

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid o casa de expeditii CAEN 5229. Prin lege sunt obligat sa facturez cu TVA in comunitate.
Tot prin lege o firma nou infiintata este neplatitoare de TVA.

Intrebarea mea este cum pot sa devin platitor de TVA de la inceput?
In acest ROI ca sa ma pot inscrie trebuie sa fiu deja platitor de TVA, sau ma pot inscrie in ROI si ca neplatitor de TVA?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cod caen 5229 loredana291 loredana291 Buna seara, doresc sa imi deschid o firma de Consultanta in domeniul transportului de marfa. Ma incadrez la cod caen 5229 sau ca si firma de consultanta am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc să înființez o casa de expeditii in transporturile ... geogvn1994 geogvn1994 Buna ziua, Doresc să înființez o casa de expeditii in transporturile rutiere cod caen 5229. Voi avea nevoie de manager de transport, la fel că firmele ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)