avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare certificat constatator cu activitate la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare certificat constatator cu activitate la terti pt cod caen 4791 SRL_D

buna ziua,
astazi am fost la Registrul comertului sa declar activitate la terti pt cod caen 4791( comert prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, si sa declar activitate de birou la sediu social.
mentionez ca am un magazin online pt care am abonament cu o firma de mentenanta si intretinere site, care imi efectueaza toate operatiunile in magazinul online.
dna de la ghiseu m-a intrebat insinuant daca sunt sigura ca vreau acest lucru pe acest cod caen. I-am spus ca da si am intrebat-o daca e vreo problema. Dna mi-a spus ca nu completeaza dansa cu mine acum actele (desi tot cu o doamna de la Completari acte facuse asta, eu i-am spus acesteia ce doresc). M-a intrebat de trei ori de m-a luat frigul. Am intrebat-o de ce si tot mi-a spus ca daca sunt sigura ca asa vreau atunci asa e... oricum parca o lua si rasul nu stiu daca era de prea mult program sau de oboseala...Mi s-a parut un pic amenintator si chiar ma gandeam ce o fi rau ca mai ca imi venea sa imi retrag actele si sa plec.
Intrebarea mea este daca acest lucru este in regula sau chiar e vreo problema toata treaba..
Cel mai recent răspuns: IoanaIordache , utilizator 15:39, 16 Mai 2016
Clasa include:
-comert cu amanuntul al oricarui tip de produs prin comanda postala
-comert cu amanuntul al oricarui tip de produs prin internet, pe baza de comanda
-vanzarea directa prin intermediul televiziunii radioului, telefonului
-licitatii cu amanuntul pe internet
Sunt excluse vanzarea cu amanuntul a autovehiculelor, piese si accesorii pentru acestea,motociclete si piese pentru acestea

Prin urmare, atata timp cat pentru produsele pe care le comercializati aveti toate actele si autorizatiile necesare, nu este o problema cu acest cod CAEN. Atata doar ca trebuie sa autorizati acest cod CAEN.
Buna ziua,

Am si eu o situatie asemanatoare: as vrea sa stiu daca pot trece desfasurarea activitatii CAEN 4791 la terti, nu la sediu social, avand in vedere ca totul se desfasoara online (in momentul de fata, activitatea este trecuta la sediul social, insa as vrea sa schimb acest lucru daca este posibil - mi-a zis un asistent de la ORCT ca activitatea ar fi mai degraba considerata ca desfasurata la terti).

Ar trebui sa depun o alta delcaratie la registrul comertului conform careia activtatea se desfasoara la terti? Sau pot declara acest lucru direct la directia de taxe locale?

Ma puteti ajuta cu un raspuns?

Multumesc.
Trebuie efectuata modificarea la ONRC, nu se poate direct la taxe locale.

Toate cele bune,
Ana-Maria
Multumesc frumos pentru raspuns. Imi puteti spune si daca mai am nevoie de vreun fel de aviz/autorizatie pentru a functiona corespunzator. In momentul de fata, am certificatul constatator de la ORCT, insa as vrea sa stiu daca pot include in pachetele-cadou pe care le voi comercializa si produse alimentare neperisabile (dulceata, ciocolata - produse ce vor fi luate de la producatori, gata ambalate - eu fiind revanzator) si cosmetice. In momentul depunerii dosarului la ORCT am dat si declaratia pe propria raspundere conform careia cunosc si respect legislatia din domeniile: sanitar-veterinar, siguranta alimentelor, protectia muncii, a mediului. Insa nu stiu exact ce presupune legislatia din aceste domenii in cazul meu.
Cu certificatul constatator de la registrul comertului , certificatul de inmatriculare,buletinul si actul de spatiu (proprietate,chirie sau comodat) mergeti la primarie pentru eliberarea autorizatiei de functionare de la ei , altfel va da amenda.

Apoi trebuie sa obtineti autorizatie de la DSV. In cazul in care mai sunt necesare alte documente, va vor informa cei la DSV cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Avize/autorizatii pentru caen 4791 ina.natu ina.natu Buna ziua. Am infiintat un SRL-D cu codul CAEN 4791 si as vrea sa stiu daca mai am nevoie de vreun fel de aviz/autorizatie pentru a functiona corespunzator. ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)
Ce pot vinde cu codul caen 4791? bran-andrei-dumitru bran-andrei-dumitru Ce pot vinde cu codul CAEN 4791, mai trebuie adaucate alte coduri CAEN pentru a vinde prin intermediul internetului tot ce cuprinde produse alimentare si ... (vezi toată discuția)