avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical dupa concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical dupa concediu fara plata

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca se poate lua concediu medical dupa concediu fara plata (pentru formare profesionala) si in ce conditii?
Mentionez ca durata concediului fara plata a fost de un an de zile.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 2 Martie 2018
Pentru ca sa puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu medical trebuie ca in cele 12 luni premergatoare lunii in care intrati in concediu medical sa aveti lucrate cel putin 22 de zile lucratoare.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Fiind incadrata la 2 angajatori, am lucrat acest numar de zile si am achitat contributiile la stat doar la angajatorul 1, la angajatorul 2 fiind in concediu fara plata.
Cum se procedeaza in acest caz? Voi beneficia de concediu medical fara plata la angajatorul 2, daca s-au virat contributiile doar de catre angajatorul 1?

Va multumesc inca o data!
1. Veti beneficia de indemnizatie de concediu medical numai de la angajatorul unde indepliniti conditiile.

2. La celalalt angajator depuneti o copie dupa certificatul medical pentru a motiva absentele.
Va multumesc mult pentru explicatii!
Toate cele bune!

Valeriu TUDOR a scris:

1. Veti beneficia de indemnizatie de concediu medical numai de la angajatorul unde indepliniti conditiile.

2. La celalalt angajator depuneti o copie dupa certificatul medical pentru a motiva absentele.

scuzati,dar Ordonanța de urgență nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate,care este in vigoare, spune la
Art. 16. -(1) ""Asigurații a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate"".
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
litu ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata/concediu medical Atobias Atobias Buna ziua, Mi-am luat concediu fara plata la locul de munca 60 zile ca sa-mi rezolv mai multe treburi personale. In aceste 60 zile, pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)
Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata mihaela david mihaela david se poate intrerupe concediul fara plata acordat de angajator din cauza lipsei de lucru cu concediu medical? (vezi toată discuția)