avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ACTE CUNUNIE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ACTE CUNUNIE

As dori sa stiu si eu ce acte imi trebuiesc la primarie pentru a face cununia civila.Amandoi suntem cetateni romani,si suntem la prima casatorie.Si as dori samai aflu daca e nevoie sa imi schimb adresa din cartea de identitate dupa cununie,deoarece suntem din orase diferite.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:27, 8 Septembrie 2009
Va dau un link cu documentele necesareȘ
[ link extern ]
In mod normal ar trebui sa va stabiliti un domiciliu comun!:D
Actele de identitate;
Certificatele de naştere in original;
Certificatele medicale prenupţiale (valabile 14 zile de la data emiterii);
Acte din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare (unde este cazul):
Certificatul de deces al fostului sot;
Certificatul despartenie sau divorţ;
Cetificatul de naştere sau căsătorie cu menţiunea de divorţ;
Sentinţa de divorţ din perioada 8.10.1966 si 31.07.1974, menţionând că s-a făcut înscrierea divorţului după caz;
Aprobarea primarului dacă se încheie căsătoria în afara sediului primăriei;
Încuviinţarea primarului pentru încheierea căsătoriei înainte de termenul de 10 zile;
Aprobarea preşedintelui consiliului judeţean sau a primarului municipiului în cazul unor impedimente la căsătorie (condiţii de vârstă, rudenie firească sau adopţie);
Declaraţie la notariat pe propria răspundere din care să rezulte că cetăţeanul străin nu este căsătorit şi îndeplineşte condiţiile de fond pentru legea sa naţională (dacă statul respectiv nu are misiune diplomatică în România).
Procesul verbal încheiat împreună cu un interpret autorizat ce se va încheia la oficierea căsătoriei când cei ce se căsătoresc nu cunosc limba româna, sau sunt surdomuţi.
La încheierea căsătoriei este necesară prezenţa a doi martori, care se vor legitima cu actele de identitate.
Dupa inchieerea casatoriei veti schimba si adresa ,care va aceea a domiciliului comun.

Actele pentru cunnunie sunt- copie dupa B.I sau C.I , certificatele prenuptiale de la medicul de familie , certicatele de nastere. Trebuie depuse cu 15 zile inainte de oficierea cununiei civile. Dupa casatorie trebuie sa schimbati buletinul ( schimbati si numele -pentru ca o sa luati numele sotului ) si adresa -trebuie sa aveti un domiciliu comun.
ralucastefan2007 a scris:

Actele pentru cunnunie sunt- copie dupa B.I sau C.I , certificatele prenuptiale de la medicul de familie , certicatele de nastere. Trebuie depuse cu 15 zile inainte de oficierea cununiei civile. Dupa casatorie trebuie sa schimbati buletinul ( schimbati si numele -pentru ca o sa luati numele sotului ) si adresa -trebuie sa aveti un domiciliu comun.

De ce trebuie sa aibă domiciliul comun? Care text de lege le impune asta?
legally a scris:

Actele de identitate;
Certificatele de na�tere in original;
Certificatele medicale prenupţiale (valabile 14 zile de la data emiterii);
Acte din care s� rezulte desfacerea c�s�toriei anterioare (unde este cazul):
Certificatul de deces al fostului sot;
Certificatul despartenie sau divorţ;
Cetificatul de naÅ�tere sau cÄ�sÄ�torie cu menţiunea de divorţ;
Sentinţa de divorţ din perioada 8.10.1966 si 31.07.1974, menţionând cÄ� s-a fÄ�cut înscrierea divorţului dupÄ� caz;
Aprobarea primarului dacÄ� se încheie cÄ�sÄ�toria în afara sediului primÄ�riei;
Ã�ncuviinţarea primarului pentru încheierea cÄ�sÄ�toriei înainte de termenul de 10 zile;
Aprobarea preÅ�edintelui consiliului judeţean sau a primarului municipiului în cazul unor impedimente la cÄ�sÄ�torie (condiţii de vârstÄ�, rudenie fireascÄ� sau adopţie);
Declaraţie la notariat pe propria rÄ�spundere din care sÄ� rezulte cÄ� cetÄ�ţeanul strÄ�in nu este cÄ�sÄ�torit Å�i îndeplineÅ�te condiţiile de fond pentru legea sa naţionalÄ� (dacÄ� statul respectiv nu are misiune diplomaticÄ� în România).
Procesul verbal încheiat împreunÄ� cu un interpret autorizat ce se va încheia la oficierea cÄ�sÄ�toriei când cei ce se cÄ�sÄ�toresc nu cunosc limba româna, sau sunt surdomuţi.
La încheierea cÄ�sÄ�toriei este necesarÄ� prezenţa a doi martori, care se vor legitima cu actele de identitate.
Dupa inchieerea casatoriei veti schimba si adresa ,care va aceea a domiciliului comun.

doresc sa stiu daca martorii la cununia civila pot fi rude de gradul 1? multumesc

Alte discuții în legătură

Casatoria cu cetatean sirian. niki_ niki_ Se poate oficia casatoria cu un cetatean sirian el avand ca act de identitate legitimatia de azilant? (vezi toată discuția)
Acte necesare cununie civila intre cetatean roman si peruan Ionela Diana Ionela Diana Buna ziua..sau deja la ora asta buna seara.Am si eu o rugaminte.daca ma poate lamuri cineva.Eu sunt romanca si logodnicul meu e peruan,as vrea sa stiu ce acte ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean arab alice200 alice200 Iubitul meu este de origine araba .El a facut facultatea de medicina la noi cu ceva timp in urma, a fost plecat cativa ani sa profeseze in tara lui, s-a ... (vezi toată discuția)