avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC

Buna seara.Sunt in ccc de 1an si 9 luni si acum am aflat sa sunt iar insarcinata (o luna).Intrebarea este mai beneficiez de indemnizatie dak nu am coticat in ultimul an(fiind in ccc)
Cel mai recent răspuns: raluk_cream , utilizator 12:53, 17 Martie 2016
Care este data preconizata a nasterii ?
sfarsitul lui noiembrie
In acest caz, perioada eligibila pentru CCC va fi decembrie 2015 - noiembrie 2016.

Cand se termina durata CCC pentru primul copil ?

Ce statut ati avut inainte de intrarea in CCC si ce statut veti avea dupa terminarea CCC?
1. Dvs. veti naste dupa ce se termina concediul crestere copil pentru primu copil (CCC1).

2. Dupa ce se termina CCC1 veti relua activitatea si veti beneficia de conecdiu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi de CCC2.

3. Perioada cat sunteti in CCC1 este eligibila pentru a beneficia de CCC2.

4. Cand veti intra in CCC2 veti proceda la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.
Cand am ramas insarcinata prima data am avut probleme la locul de munca.Patoanei nu i-a convenit ca am ramas insarcinata si nu a vrut sa imi faca un program pt mine.Eu lucram in continuare in ture 3 zile de zi cate 12 ore apoi 3 nopti a cate 12 ore cu toate ca avea si alte magazine cu 8 ore dar nu a vrut sa ma dea.ma ameninta k daca vreu sa muncesc sa muncesc asa dak nu sa imi dau demisia.NU dupa mult timp am avut probleme cu sarcina si am stat in concedii medicale pana la 7 luni dupa care am intrat de drept in prenatal.Asta nu i-a convenit deloc si a spus k nu ma mai primeste inapoi( ea nu prea tine cont de legi).Si nu ma primeste pt ca o cunoasc foarte bine.Acum ma gandesc daca o sa ii cer somaj o vrea sa imi dea.....Oare pot din somaj sa intru in ccc?Primul copil face 2 ani pe 29 mai si dosarul de indemnizatie l-am depus pe 10 iulie2014.Pana pe ce data trebuie sa stau acasa?Si daca tatal nu vrea sa intre in luna aia de concediu(pt ca el asre salariul mai mare)ce se intampla?am inteles ca nu se mai da.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie si somaj penesmaria penesmaria Buna ziua. Mama nu indeplineste conditiile pentru acordare CCC, nu realizeaza venituri. Tatal realizeaza venituri insa vrea sa solicite direct stimulent de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie victoriavic victoriavic Am inteles ca mai nou si persoanele care au ales varianta de 2 ani - concediu de crestere a copilului pot sa revina mai devreme la lucru si primesc stimulentul ... (vezi toată discuția)
Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil monica100 monica100 La revenirea la serviciu din concediul de crestere copil, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, cat timp mai e obligat angajatorul, conform legii, ... (vezi toată discuția)