avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto cu acte pe nume diferite, talon retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto cu acte pe nume diferite, talon retinut

Care ar fi solutia pentru radierea unui vehicul din evidenta administratiei financiare si a politiei in conditiile in care:
1. certificatul de inmatriculare si placutele cu numere au fost retinute;
2. exista un contract de v/c incheiat legal iar vehiculul a fost inregistrat de cumparator la admin. financiara si plateste impozit;
3. vehiculul nu a fost inmatriculat in termenul de 30 de zile de la achizitionare;
4. pe talon nu a fost inscris "instrainat catre...." de comun acord intre parti;
5. a fost incheiat un contract de comodat anterior intocmirii contractului de v/c dar care nu mai este valabil in conditiile incheierii contractului de v/c ?

Se poate lua in considerare obtinerea de la politie a unei dovezi privind retinerea talonului si a placutelor in vederea predarii vehiculului la un centru specializat pentru distrugere si apoi cu certificatul de distrugere sa se initieze procedurile de radiere fiscala si de la politie?
Sau mai pe scurt,exista posibilitatea ca masina sa fie distrusa la un centru specializat numai in baza actului de vanzare/cumparare (fara talon si placute de nr)?

Este un patrat vicios, cumparatorul vrea sa nu mai inmatriculeze masina deoarece domiciliaza in alt judet decat vanzatorul (unde a fost retinut talonul) iar taxa de mediu este aproape cat masina.

Alte discuții în legătură

Cum scap de un impozit auto? 1denis 1denis Doresc sa scap de un impozit auto pe care trebuie sa-l platesc chiar daca autoturismul nu se mai afla la mine,acesta fiind vandut in vara anului 2006.Exista un ... (vezi toată discuția)
Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea autovehiculului de la impozit Gheorma Gheorma Am avut o masina care am duso la fier vechi dar nu am luat nici o chitanta de acolo pe ia. Cum pot sa o scot de la impozit? sunt la zi cu impozitul ... (vezi toată discuția)