avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediul medical constituie vechime in specialitatea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediul medical constituie vechime in specialitatea studiilor?

Sunt functionar public debutant si pe 6 aprilie 2016 se termina perioada de stagiu de 1 an. In aceasta perioada de stagiu (aprilie 2015-prezent) am avut 12 zile concediu medical (7 zile pt boala obisnuita si 5 zile concediu medical pentru ingrijire copil bolnav in varsta de pana la 7 ani). Cei de la resurse umane mi-au spus ca din perioada de stagiu se scad aceste 12 zile si voi fi numita functionar public definitiv cu 12 zile mai tarziu decat data de 6 aprilie 2016, adica 18 aprilie, motivul invocat fiind concediul medical nu constituie vechime in specialitatea studiilor.
Eu am citit in lege urmatoarele: art 81 alin 1 din Hot 611/2008-org si dezv carierei FP- "Perioada de stagiu se întrerupe în situaţia suspendării raportului de serviciu al funcţionarului public debutant, în condiţiile legii." si conform Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici raportul de serviciu se suspenda de drept- art. 94, alin 1:
(1) Raportul de serviciu se suspenda de drept atunci cand functionarul public se afla in una dintre urmatoarele situatii: h) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, pe o perioada mai mare de o luna, in conditiile legii" (nu e cazul meu, avand doar 12 zile concediu medical)

Va rog sa imi spuneti daca concediul medical este considerata vechime in specialitatea studiilor.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pot sa ocup functia de sef serviciu? nusepoate nusepoate Am functia de Contabil- Primaria comuna- Func.Public Consilier Debutant cu studii S ( Trecerea de la contractual studii M pe functie publica S in august 2010 ... (vezi toată discuția)
Raport de stagiu marilenaiuliana marilenaiuliana ma poate ajuta cineva cu un raport de stagiu pentru evaluarea unui asistent social- grad prof. debutant- necesar evaluarii anuale,pt. promovarea infunct. ... (vezi toată discuția)
Vechime în specialitatea studiilor galgo galgo Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de ... (vezi toată discuția)