avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale de la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale de la mama

Buna ziua, am si eu o problema.
Parintii mei sunt despartiti si eu stau cu tata. Mama pot sa spun ca m-a abandonat dupa ce a plecat in Italia acum 7 ani pentru ca nu a mai venit niciodata in tara si nici pe mine nu m-a luat acolo niciodata si nici bani nu mi-a trimis. Am primit de la ea 3 pachete in 7 ani cu haine si cu dulciuri. Imi zicea cand vorbeam la telefon ca o sa ma cheme in vacanta dar nu m-a chemat niciodata ca zicea ca nu o lasa oamenii la care lcureaza si cand o sa gaseasca altii o sa ma anunte dar de vara trecuta nici macar nu m-a sunat.
Tata are salar mic si stiu ca a incercat sa dea de ea ca sa o oblige sa plateasca pensie dar n-a putut.
Nu stiu cum sa fac sa fie pedepsita pentru ce a facut cu mine si pentru minciunile ei. Pot sa o dau in instanta sa-mi dea si pensie alimentara si daune morale? Ne-a zis o cunostinta unde lcureaza acum si avem adresa. Tta este cam bolnav si eu am numai ganduri negre in minte din cauza ei.
Cel mai recent răspuns: ContSters359816 , utilizator 11:33, 16 Martie 2016
Am 16 ani.
Scoate-ti gandurile negre din cap si incearca sa iti ajuti tatal daca mama v-a parasit.
Pentru a obtine pensie alimentara trebuie ca parintii sa fie divortati iar in conditiile in care ea nu este de gasit va fi cale lunga pana la obtinerea unei pensii. Tatal poate incepe actiunea de divort si are sanse mari ptr obtinerea custodiei tale in totalitate si oblingand-o pe sotie sa plateasca pensie alimentara.
Nu ne-ai spus daca locuiti in mediul urban sau rural. Cei care au 16 ani pot lucra un program redus la sfarsit de saptamana dar depinde daca in zona respectiva exista aceasta posibilitate.
Pt a obține pensie nu e necesar ca parintii sa fie divorțați, iar " despărțiți " poate însemna și " divorțați".
Nu sunt divortati la tribunal. Noi stam la comuna si avem curte si ne descurcam cu mancarea si in gospodarie dar nu prea avem bani. Nu prea am cum sa muncesc acum la sfarsit de saptamana pe undeva ca am mult de lucru acasa si fac naveta la scoala si am si de invatat :(
Cum pot sa cer pensie alimentara? Si daune morale ca m-a mintit atatia ani si m-a abandonat nu pot?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara homonai homonai Buna ziua. Sunt student in anul 1 si nu primesc pensie alimentara. Mama mea a murit acum 2 ani , ea fiind despartita de tata de cand aveam eu 5 ani. Insa el nu ... (vezi toată discuția)
Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 17 ani wrek wrek Buna ziua, as avea nevoie de niste informatii, mama si tatal meu au avut o casatorie de 7 ani (1992-1999) rezultand doi copii, eu si sora mea(suntem majori) in ... (vezi toată discuția)