As dori sa ma lamuresc in doua spete:
1.) o anevlopare partiala (deci pe o camera, dar pentru toata verticala de 10 etaje + parter) facuta prin cheltuiala locatarilor la demersurile "responsabilului de scara" necesita proiect + avize de la primarie? daca da, raspunderea pentru inexistenta lor cui revine?
2.) o instalatie de contorizare a gazelor pentru o singura scara (facuta in urma demersurilor "responsabilului de scara") desfiintata de cei de la GDF Suez pentru neconformitate si daca sunt bine informat pentru lipsa avizelor necesare, in raspunderea cui cade?
1. Indiferent ca este partiala sau totala pentru anveloparea prin contributie proprie trebuie obtinuta autorizatie de constructie si proiect. Raspunderea revine conducerii asociatiei de proprietari, hotararea de anvelopare trebuia luata prin hotararea a AG iar comitetul ex. duce la indeplinire hotararile AG dar in conditii de legalitate.
Chiar daca exista un "responsabil de scara" acesta nu este de capul lui iar ceilalti din CEx sunt raspunzatori.
2. Idem pct. 1. Toate aprobarile pentru modificarile si interventiile facute partilor comune se fac cu acordul asociatiei de proprietari si cu respectarea legilor. In cazul 2 raspunderea ii apartine si firmei care a executat lucrarea fara proiect si aviz de la GDFS. Iar daca firma nu este acreditata ANRE situatia este si mai nasoala.
Bun, asa ma gandeam si eu, dar am vrut sa mai primesc si alte opinii.
In ceea ce priveste primul aspect, nu vreau sa fac mai multe speculatii, in privinta instalatiei de gaze, asa cum am spus, ea a fost dezafectata la solicitarea gdf suez si fiecare din noi am ramas cu contoarul si bucatile de teava in balcon pe post de relicve si cu banii pe ele dati. Mai mult decat valoarea materialelor si manoperei, ma intereseaza raspunderea celor ce au instrumentat aceste proiecte.
Eu sunt in primul rand printre locatarii "pagubiti" de aceste doua proiecte derulate in mandate mai vechi.
In acest moment sunt membru in comitetul executiv si am pus problema de mai multe ori, sa gasim o modalitate de control a activitatii fostelor echipe de conducere. Se poate obtine sprijin de la primaria de sector in derularea unui astfel de control?
Hotararile adunarilor generale sunt puse in practica de comitetul executiv dar cu respectarea legii.
Contractarea lucrarilor de executie a anveloparii si mai ales a contorizarii gazului se face cu firme autorizate care trebuie sa isi desfasoare activitatea in baza legislatiei domeniului de activitate.
Ambele firme nu aveau dreptul sa execute lucrarile daca nu existau autorizatiile si avizele necesare eliberate de primarie sau furnizorul de gaze.
Comitetul Ex este raspunzator pentru contractarea lucrarilor.