buna,
vreau sa incep sa lucrez pe o firma nou infiintata cu codul 0220 - Expoatare forestiera.
Stie cineva de ce avize si autorizatii am nevoie pentru a putea lucra pe acest cod caen, si eventual alte detalii ?
Va recomand sa cititi urmatoarele reglementari referitoare la ce doriti dvs sa faceti :
*
Legea nr. 46/2008 (Codul silvic);
*
Legea nr. 427/2004 (controlul circulaţiei materialului lemnos şi al instalaţiilor de transformat lemn rotund);
*
Legea nr. 31/2000 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice;
*
OG nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic şi administrarea fondului forestier;
*
HG nr. 2293/2004 privind gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase;
*
OG nr. 11/2004 privind producerea, comercializarea şi utilizarea materialelor forestiere de reproducere;
*
Legea nr. 82/1991 a contabilităţii, republicată;
*
Legea nr. 137/1995 privind protecţia mediului, republicată;
*
Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată;
*
OG nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare;
*
OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, aprobată prin Legea nr. 174/2004;
*
Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar, republicată;
*
Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere;
*
HG nr. 85/2004 pentru aprobarea Regulamentului de vânzare a masei lemnoase de către deţinătorii de fond forestier proprietate publică, către agenţii economici;
*
OG nr.59/2000 privind circulaţia juridică a terenurilor cu destinaţie forestieră;
*
Legea nr. 103/1996 privind fondul cinegetic si protecţia vânatului;
*
Legea nr. 141/1999, de aprobare a OG nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic si administrarea fondului forestier;
*
OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor aprobată prin legea nr. 180/2002, cu modificările ulterioare;
*
HG nr. 155/2002 privind aprobarea conţinutului-cadru al studiului pentru fundamentarea înfiinţării perdelelor forestiere de protecţie;
*
OUG nr. 59/2000 privind Statutul personalului silvic;
*
Ordinul MAPDR nr. 729/29.07.2005 pentru aprobarea Metodologiei de atestare a experţilor care certifică, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrărilor de amenajare a pădurilor şi a studiilor de transformare a păşunilor împădurite şi a Metodologiei de atestare a şefilor de proiect pentru lucrări de amenajare a pădurilor şi studii de transformare a păşunilor împădurite;
*
Ordinul MAPDR nr. 639/14.07.2005 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a păşunilor împădurite;
*
Ordinul MAPDR nr. 217/15.04.2005 pentru înlocuirea anexei nr. 1 la O MAPDR nr. 257/2004 privind componenţa Comisiei de atestare a agenţilor economici în activitatea de exploatare forestieră şi aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici în activitatea de exploatare forestieră;
*
Ordinul MAPDR nr. 392/01.06.2005 pentru modificarea art. 1 din O MAPDR nr. 391/2003 privind predarea spre exploatare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a statului, care face obiectul vânzării de către Regia Naţională a Pădurilor, cu modificările ulterioare;
*
Ordinul MAPDR nr. 203/11.04.2005 pentru aprobarea preţurilor de referinţă pentru anul 2005, pe baza cărora se stabileşte contravaloarea materialelor lemnoase care nu se găsesc, la a cărei plată este obligat contravenientul în cazurile de aplicare a sancţiunilor prevăzute de art. 4 alin (1) lit. g) din Hotărârea Guvernului nr. 996 din 27 august 2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund;
*
Ordinul MAPDR nr. 758/18.10. 2004 pentru aprobarea Normelor tehnice privind confecţionarea dispozitivelor de marcat materialul lemnos rotund, cioplit sau ecarisat şi folosirea acestor dispozitive;
*
Ordinul MAPDR nr. 545/07.09.2004 (nr. 367/27.09.2004 MAI) privind Condiţiile şi Regulamentul de autorizare a administraţiei pieţelor, târgurilor, oboarelor, a burselor de mărfuri şi altele asemenea, pentru comercializarea materialelor lemnoase;
*
Ordinul MAPDR nr. 616/23.08.2004 privind aprobarea Normei tehnice pentru punerea în valoare şi exploatarea exemplarelor de cireş din arboretele de amestec;
*
Ordinul MAPDR nr. 547/03.08.2004 privind stabilirea suprafeţelor din fondul forestier naţional exceptate de la reconstituirea dreptului de proprietate pe vechile amplasamente;
*
Ordinul MAPDR nr. 280/26.04.2004 pentru aprobarea modelului şi conţinutului de formular de cazier tehnic de exploatare a masei lemnoase.
referitor la exploatarea forestiera am si eu o intrebare, cine trebuie sa imi dea autoriyatia de functionare????
Ocolul Silvic???sau Primaria???
Va rog din tot sufletul sa imi dati si mie un raspuns.
#-o
OCOLUL SILVIC, TREBUIE SA DE-A AUTORIZATIA DE EXPLOATARE, IN CARE ESTE SPECIFICAT CANTITATEA CARE TREBUIE EXPLOATATA , IN CE ua TREBUIE SA TAI SI FELUL TAIERI.ESTE VALABILA NUMAI CCA 2 LUNI.
eu vreau sa incep o activitate de taiere....de ce autorizatii am nevoie ca sa pot incepe. asta dupa ce am obtinut autorizatia de construire! va multumesc!