avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariat la stat si la privat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariat la stat si la privat

Daca un functionar public sau au angajat al statului mai poate presta si alte munci in afara orelor se serviciu in situatia in care nu exista conflict de interese .










Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 21 Martie 2016
Precizați dacă este vorba despre un funcționar public sau despre un angajat cu contract de muncă. Funcționarii publici au legislație specifică.
Este vorba despre un functionar public angajat in administratia publica locala.
Potrivit prevederilor art.96 alin.1 tezaa II-a din Legea nr.161/2003, funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.


Prin urmare, puteti incheia un c.i.m. in sectorul privat in alte domenii de activitate care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fisei postului.
Multumesc. Avand in vedere ca sunt angajat si saptamanal lucrez 40 de ore(5*8) cate ore mai pot sa prestez pe zi sau pe luna in conditiile legii la al doilea loc de munca?
Tot 8 ore normale de lucru.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care este timul maxim de lucru legal a unui angajat ... marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care este timul maxim de lucru legal a unui angajat la mai multie societatii? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Legislatie cu privire la nr de ore lucrate de un angajat cu mai multe contracte eliza.ilie eliza.ilie Care este numarul maxim de ore pe zi ce poate fi lucrat de un angajat cu mai multe contracte de munca la mai multi angajatori? Va rog trimiteti si articolul de ... (vezi toată discuția)
Numar maxim ore lucrate lunar adrian_tudor89 adrian_tudor89 Buna ziua! Care este numarul maxim de ore lucrate lunar? Spre exemplu pot fi angajat cu norma intreaga la 2 angajatori diferiti, simultan (2 angajatori x 8 ... (vezi toată discuția)