avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere in stare de ebrietate

Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care am fost oprit de politie in stare de ebrietate cu o alcolemie mai mare de 0,50 in aerul expirat ,mentionez ca in urma cu aproximativ 10 ani am mai avut o condamnare cu suspendare pentru conducere fara permis ,in momentul de fata aveam permis de conducere
As vrea sa stiu cam la ce sa ma astept. Va multumesc frumos
Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 c.p. Valoare probelor biologice o sa fie undeva la dublul valorii din aerul expirat, va puteti astepta sa fiti trimis in judecata, unde ori sunteti condamnat ori se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei. In cazul condamnarii permisul se anuleaza.
ART. 336 c.p.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
daca o sa ajung in instanta o sa se ia in considerare fapta ce am facut-o in urma cu aproximativ 10 ani?
Acele fapte vor fi avute in vedere de catre instanta cu privire la circumstantele personale si perseverenta infractionala de care ati dat dovada. V-ati reabilitat?
da m-am reabilitat cand am cerut cazierul pentru scoala de soferi
pe cazier nu mai apare nimic
am vreo sansa sa scap fara pedeapsa cu executare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
adiadrian24, utilizator
Cu o aparare eficienta aveti sanse sa obtineti o pedeapsa cu o modalitate de executare neprivativa de libertate, iar in cel mai fericit caz o amenda.

Alte discuții în legătură

Permis retinut Soppyy30 Soppyy30 Buna seara sotului meu i-a fost retinut permisul in luna Decembrie ziua 31 din cauza alcoolului.A Avut 0.79 in aer si in sange a fost 1.30 si la a doua proba ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie de unu la mie in aerul expirat krystian4u krystian4u am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de unu la mie in aerul expirat ce mi se poate acum cand mai primesc permisul inapoi:( (vezi toată discuția)