E o intrebare si e buna. Vorba lui Dalai Lama!
A reclamat cineva ca e o incalcare a legii? Acea persoana sa precizeze legea care interzice afisarea numelui proprietarului pe lista de plata, pe interfon... si poate ne lamurim.
Daca stau sa ma gandesc bine... Acesta ar fi date cu caracter personal... ceea ce ar duce la o lege cu protectia datelor cu caracter personal. Ceea ce ar trebui ca asociatia sa detina o autorizatia pentru acest lucru.
Daca ne gandim putin, langa nume, numar de interfon, numar de apartament, se poate publica si nr de telefon.
Asta ar fi un exemplu simplist.
Bun, nr. de telefon ar fi o idee, altceva?
Ne-au inebunit chestiile acestea cu protectia datelor cu caracter personal...
Mai bine ati discuta la dvs. in AG si poate ajungeti la concluzia (simplista ce-i drept) ca pe lista de plata sa nu se mai treaca numele si prenumele proprietarului, ca ar fi indeajuns doar nr. apt.
Pe mine ca administrator nu m-ar deranja de fel, vreau sa spun ca e o chestiune de obisnuinta. Vine omu' sa-si achite (pe multi nici nu-i cunosc) si spune ca vrea sa plateasca pentru ap. 24 din blocul X5. Scot fisa apartamentului si ma asigur ca intr-adevar este ap. 24, bl. X5 (in aceasta faza proprietarul poate sa-si spuna numele, ca oricum il am pe fisa, da?). Cu nume si prenume, mai aveam un element de siguranta in plus, ca sa nu "umblu" la alta fisa... Cum spuneam, este chestie de obisnuinta, atat pentru proprietari, cat si pentru cei de la asociatie.
Ce te faci daca actionezi un restantier in instanta?
Intreaba judecatorul:
- Sunteti proprietarul apartamentului 24 din blocul X5, stada cutare?
- Nu dom' judecator, eu sunt proprietarul apartamentului 26, dar s-a facut o eroare la asociatie cand s-au renumerotat apartamentele acu' nspe ani...
- Auzi dom'le presedinte ca nu este el debitorul...
Drept sa va spun am vazut si Liste de plata fara coloana Nume si prenume, deci se poate!
Interfon
user43
Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara.
Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la ... (vezi toată discuția)