avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Vanzare mij fixe, cheltuiala ramasa neamortizata este ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Vanzare mij fixe, cheltuiala ramasa neamortizata este deductibila?

Buna ziua,

Au fost vandute catre angajatii societatii o parte din mijloacele fixe ale firmei (la o valoare mai mica fata de valoarea ramasa).
In urma unui control, achestia au considerat val ramasa neamortizata ca fiind nedeductibila. (mentionez faptul ca nu s-a facut o evaluare de piata a bunurilor inainte de vanzare). Raspunsul ANAF a fost simplu, ch. nedeductibile ptr societate (nu s-au legat de faptul ca bunurile au fosr vandute catre angajati si ca trebuiau impozitate la pers.fizice.)

Multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile generate de pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta contabila a unor active retrocedate este deductibila fiscal? c_neacsu c_neacsu In urma unei Sentinte civile emise de Tribunal, sentinta definitiva si irevocabila, s-a stabilit retrocedarea unui imobil si a unui teren din patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)