avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont de ANAF si imposibilitate plata card ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont de ANAF si imposibilitate plata card credit

Buna ziua,

Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa.

Ca urmare a executarii silite, mi-au fost poprite toate conturile, atat contul de salariu cat si cele de credit. Am la banci diferite un credit si un card de credit(de cumparaturi).

Din contul de salariu mi se retine lunar 1/3. Din restul de 2/3 am platit ratele lunare. La credit nu au fost pbl, insa pentru cardul de cumparaturi m-am trezit cu telefoane pe motiv ca sunt restantiera.
Orice suma depun banca o vireaza catre popritor.

Cei de la banca imi spun sa aduc o hartie de la popritor pentru a li se permite sa retraga banii pt cardul de cumparaturi.
Au mentionat faptul ca acest credit de cumparaturi nu este inscris in Arhiva electronica de garantii mobiliare, motiv pentru care banca nu poate retine sumele pe care le depun.

Ce solutie am? Prin virarea catre ANAF a banilor depusi pentru credit mi s-a retinut mai mult de 1/3 din salariu cum prevede legea.

Am cerut catre popritor ridicarea popririi pe contul de credit tinand cont ca mi se retine deja 1/3 din contul de salariu insa au refuzat.

Cei de la banca imi spun ca au mai primit astfel de hartii de la popritori.
Cum ar trebui sa formulez cererea pentru ca ANAF-ul sa imi permita achitarea ratelor lunare?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
feliciaND, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea19812012 , utilizator 23:20, 29 Decembrie 2017
Le comunicați celor de a bancă faptul că sunt idioți. Poprirea afectează doar soldul creditor. Dacă aveți un card de credit, contul este pe minus, până achitați suma restantă. Abia când se ajunge la zero pot trimite banii către poprire. De asemenea, contul de card, nefiind un cont curent, nu poate fi afectat de poprire, entru cănu conține sume ale clientului ci ale băncii. Cardul se blochează doar, dacă are disponibil, însă banii nu pot fi virați la poprire. Ce bancă este?
Asta am insistat si eu, telefonic si in scris. Insa mi-au raspuns ca legea ii obliga sa blocheze conturile. Cum datoria nu este inscrisa in Arhiva electronica de garantii mobiliare poprirea impusa de ANAF are prioritate si tot ce depun in cont sunt obligati sa vireze mai departe catre popritor.
Este vorba despre Credit Europe. Am un Card Avantaj la ei.

Conform art. 781 alin (2) În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 728, dacă este cazul.

Este evident că, dacă nu aveți sold creditor, nu pot înființa poprire. alte bănci nu o fac, mă refer la cele cu carduri concurente. Faceți plângere la OPC și sesizare la BNR. probabil vor să vă execute și ei, sau au consultanți care nu știu să interpreteze legea.
O sa incerc si o reclamatie la OPC, multumesc!
Le-am facut referire la acest articol de lege si spun ca orice incasare viitoare este poprita. Fiind o depunere numerar direct in cont nu se poate dovedi ca este o sursa de venit ce se incadreaza in limitele art 728. :(
În acel articol sunt 2 condiții de îndeplinit cumulativ, să fie sold creditor, și să fie încasare viitoare. Până nu e sold creditor, adică sunteți la zi cu overdraftul, nu au cum să poprească.

Nu le mai plătiți atunci, dacă nu sunt în stare să își recupereze creanța în mod amiabil.

Alte discuții în legătură

Sume poprite laur2013 laur2013 am primit un credit in contul meu bancar care este are poprire.Pot avea acces la suma respectiva sau la o parte din ea? (vezi toată discuția)
Solicitare lamurire- poprire cont lucia45 lucia45 Buna ziua, Am rata la banca si mi s-a pus poprire pe contul in care o platesc pentru o datorie a unei persoane pe care am girat-o la un CAR. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Poprire cont banca ContSters315891 ContSters315891 Buna ziua! Ma inregistrez cu datorii la primaria de care apartin, ca urmare a neplatii unor amenzi de circulatie, mai mult sau mai putin abuzive. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)