avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... deschidere actiune neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

deschidere actiune neplata pensie alimentara

Buna ziua, sunt divortata din luna februarie 2015 la notar, avem custodie comuna cu domiciliul copilului la mine. Pana acum el nu a platit decat 2 luni de pensie in luna ianuarie anul acesta, si acesti bani i-am primit dupa foarte multe insistente. El in aceasta perioada a lucrat o perioada cu contract de munca dupa care din septembrie a plecat in Anglia.Pe langa pensia alimentara el mai are sa imi dea niste bani pentru restantele de la intretinere din perioada cat am liocuit impreuna,restante pentru care am fost dati si in judecata, procesul aflandu-se inca pe rol. Intrebarea mea este ii pot deschide actiune de judecata pentru ambele datorii?
In ceea ce priveste neplata pensiei de intretinere a minorului, trebuie formulata o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei.
In ceea ce priveste restanta la intretinere, aveti posibilitatea formularii unei actiuni la instanta civila.
Pentru neplata pensiei apelati la executor.
Pai si daca el nu este in tara, rezolv ceva cu executorul judecatoresc, si cam care ar fi costul pentru asta?
Nu are bunuri în tara?
nu

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor nicoletaghinea nicoletaghinea Daca am divortat si in urma divortului copilul minor ramane in grija mea, insa tatal intarzie cu plata pensiei alimentare, pot sa fac demersuri pentru oprirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)