avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare mostenire

Buna,

tatal meu a decdat acum un an si din cate stiu este necesar ca eu si mama sa facem o cerere. de acceptare mostenire.
Mentionez ca nu dorim sa facem succesiune.
Dosarul a fost automat repartizat unui notar de la mine din oras,iar astazi cand m-am prezentat acolo mi-a spus ca e obligatoriu sa facem succesiune.
Numai spun ca a avut un limbaj neadecvat a tipat la mine pentru ca nu sunt de acord cu succesiunea.

ce fac?
cum procedez.
Pot depune cerera aceasta la un alt notar?
Pur si simplu mi-a lasat impresia ca e altceva la mijloc si numai vreau sa colaborez cu acest notar.

Am nevoie de un sfat cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:40, 20 Aprilie 2016
Nu va poate nimeni obliga sa deschideti succesiunea daca nu doriti. Cererea de acceptarea succesiunii o puteti face la orice notar.
dar cine a trimis dosarul la notar? exista si altcineva interesat de mostenire? nu am intalnit ca un notar sa primeasca dosarul fara ca mostenitorii sa doreasca acest lucru?!?
Nu e obligatoriu sa dezbateți moștenirea.
E suficient sa dati declarația de acceptare a moștenirii dacă nu ați depășit termenul de 1 an.
Unele Primarii sesizeaza Camera Notarilor Publici cu dezbaterea succesiunii, fie nu sunt platite impozitele pe bunurile imobile, fie pur si simplu pentru ca asa s-a agreat printr un protocol cu Camera Notarilor Publici respectiva.
Mi s-a mentionat ca dosarul a fost repartizat automat.

Alte discuții în legătură

Acceptare mostenire. burteaionelia burteaionelia Buna, Tatal meu a decedat anul trecut in 23 aprilie si din cate stiu in termen de 1 an este necesar sa fac atat eu cat si mama mea o solicitare de acceptare a ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Transfer dosar succesoral manona_1511 manona_1511 Buna ziua, as dori sa stiu daca este posibil transferul unui dosar succesoral de la un notar la alt notar de pe raza aceleiasi judecatorii? Am nevoie sa se ... (vezi toată discuția)