Interventie moderator:
1. Pentru interventii pe aceeasi problema nu este nevoie sa deschideti topic nou ca nu se mai intelege nimic.
2. Intrati tot pe topicul initial si folositi butonul "raspunde".
Dana 653 a scris:n
Imi cer scuze daca insist, dar la punctul 2, nu imi este clar de ce faceti referire la vechea lege. Eu ma refer la situatia particulara data de noua lege, cf careia voi vrea sa stau 2 ani in ccc.nVa intreb fiindca, neoficial, angajatorul mi-a spus ca optiunea de 1 an nu se poate schimba, in functie de aceasta luand decizii pentru a imi acoperi postul pe per de 1 an.
1. Legea 66/2016 nu inlocuieste si nici nu modifica toata OUG 111/2010 ci numai o parte din ea.
2. - Legea 66/2016 spune ca se abroga precizarea din OUG 111/2010 care spune optiunea initiala nu se poate modifica.
- De la 1 iulie nu mai exista CCC pana la varsta de 1 an ci numai pana la varsta de 2 ani (sau 3 ani pentru copiii cu invaliditate)
3. Din Legea 66/2016:
Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
a)
pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani,
modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
...