avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere program de lucru

Sunt angajat la un CET in functia de administrator retea cu contract de munca pe perioada determinata ( un an ) incepand cu ianuarie 2016 ( program de lucru opt ore, cinci zile pe saptamana ).
Datorita specificului intreprinderii, se obisnuieste ca pe timpul cand nu se furnizeaza energie termica ( perioada verii mai-noiembrie ), sa se reduca programul de lucru de la 8 ore la mai putin ( in acest an vor sa faca reducerea la patru ore zilnic ).
In CCM exista un punct in care se specifica :
" Pentru unele activitati, locuri de munca si categorii de personal, administratia poate stabili programe de lucru cu timp partial, corespunzator unor fractiuni de norma. Drepturile salariatilor care lucreaza in astfel de situatii se acorda proportional cu timpul de lucru.

Mi se poate impune reducerea programului de lucru ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 27 Aprilie 2016
"administratia poate stabili ...", prin urmare, nu este obligatoriu sa se stabileasca programe de munca cu timp partial.

Nu este obligatoriu, dar administratia ne-a anuntat ca reduce programul de lucru la PATRU ore...
In acest caz, va tebui sa obtina si acordul dvs.
Si daca refuz ?
Probabil ca va urma concedierea dvs.... insa nu putem sti sigur ce are de gand angajatorul dvs.

Alte discuții în legătură

Somaj bancuta bancuta buna ziua, firmala la care lucrez cu program de 8 ore urmeaza sa intre in faliment.eu mai am 4 ore cu contract de munca ca administrator de imobile la mine ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cci deduanca deduanca Buna ziua. Se poate lua șomaj după cei 2 ani de post-natal? Daca da,in ce condiții,sau care sunt procedurile? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj cypryus_2007 cypryus_2007 daca am cotizat un an de zile insumat in 2 ani lucrand la 3 angajatori diferiti pot primi ajutor de somaj ? daca cotizatie e pentru un contract part time ... (vezi toată discuția)