Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o parere? Acum 2 ani mi-am vandut masina dacia solenza unui domn din Curtea de Arges, am facut contract de vanzare-cumparare mi-am scos masina de la impozit, ulterior am aflat ca el a vandut masina mai departe unui domn din Alexandria care m-a cautat zilele trecute deoarece a fost oprit de politie care i-a anulat certificatul masinii deoarece era deteriorat, acum acest domn din Alexandria si-a platit amenda dar are nevoie de mine ca proprietar al masinii sa isi poata baga dosarul pentru a i se elibera un alt certificat, intrebarea mea este daca este legal sau cum zice cel care are acum masina daca pot sa il ajut? Eu ce riscuri as avea? Daca imi puteti da un raspuns va multumesc.
In primul rand era obligatia primului proprietar sa inmatriculeze masina in 30 de zile de la achizitionare. Acum al doilea proprietar doreste emiterea unui nou certificat de inamtriculare tot pe numele dvs., sau doreste sa o inmatriculeze pe numele sau si e posibil sa aiba nevoie de dvs., pt anumite acte?
Daca este vb de prima varianta nu ar trebui sa acceptati, ci sa il obligati sa o inmatriculeze pe numele sau.
Da este vorba de prima varianta, pentru ca el s-a interesat si trebuie sa achite in jur de 4000 lei taxa de mediu cred pentru a putea sa o inmatriculeze pe numele sau. Va multumesc pentru raspuns.
Actualul proprietar a cumparat masina cu "belele" in cunostinta de cauza.
Sa apeleze la cel de la care a cumparat masina sa o inmatriculeze.
Dvoastra nu mai aveti nicio treaba din momentul in care ati vandut masina cu contract de v/c.
Nu va poate obliga nimeni sa recuperati talonul chiar daca sunteti dat in judecata de oricare dintre cumparatori.
Daca il recuperati si il predati actualului proprietar puteti avea surprize pe viitor cu amenzi ptr rovinieta, asigurare, etc..
Si cine va umbla prin judecatorii sa anuleze procesele verbale si amenzile?
Sa va faceti un cont in care sa depuneti regulat bani pentru anularea pv.
Aveti dreptate, cel mai bine ii voi spune ca imi pare rau dar eu masina am vandut-o in urma cu 2 ani, am contract de v/c si de atunci nu ma mai intereseaza pe mana cui a ajuns. Cel mai bine sa caute o modalitate de a o inscrie dar asta este problema lui.