avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto masina radiata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto masina radiata

Buna ziua va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari.
1.Pentru un autoturism proprietate-persoana fizica, care a fost radiat din circulatie de politia romana din anul 2007 OUG 189/2005 art.6 mai trebuie platit impozit?
2. Si daca nu, ce demersuri trebuie facute, tinand cont ca masina nu mai exista fizic, pentru a o radia fiscal?
Va multumesc, cu respect.
Cel mai recent răspuns: Clau72 , utilizator 12:30, 9 Noiembrie 2017
1) Aveti dovada de la politie ca masina este radiata in baza art.6 al OUG 189 /2005?
Daca da, este bine. Daca nu, depuneti o solicitare catre serviciul inmatriculari in acest sens.
2) Faceti o cerere, catre financiarul primariei, de scoatere din evidenta fiscala, in baza art.495 din noul Cod fiscal 2016. Opinez ca va trebui sa platiti impozitul pentru tot anul 2016.
Daca autoritatea a dispus radierea din circulatie,dv ati depus documentul la autoritatea fiscala ?
Daca nu ati depus documentul,va revine obligatia sa achitati impozit+penalitati aferente la zi
In cazul in care vehiculul nu mai exista,aveti varianta sa il radiati fiscal,incheind declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil
In baza declaratiei notariale,solicitati radoerea la cerere a vehiculului
Autoritatea fiscala urmeaza sa radieze vehiculul-conditionat de achitarea debitelor in evidenta
Citiți și acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
milangheorghe a scris:
Buna ziua va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari.
1.Pentru un autoturism proprietate-persoana fizica, care a fost radiat din circulatie de politia romana din anul 2007 OUG 189/2005 art.6 mai trebuie platit impozit?
2. Si daca nu, ce demersuri trebuie facute, tinand cont ca masina nu mai exista fizic, pentru a o radia fiscal?
Va multumesc, cu respect.

Buna seara, sunt in aceiasi situatie, ati rezolvat ceva cu impozitul?

Va multumesc
Buna ziua - se merge la autoritatea fiscala locala cu adeverinta eliberata de politia romana dovedind ca autoturismul este radiat din circulatie, se completeaza o declaratie ca mobilul nu mai exista fizic si se inchide dosarul fiscal. Da eu am rezolvat.

Alte discuții în legătură

Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)
Radiere auto retroactiva, inclusiv fiscala ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , In anul 1998 am vandut cu factura (pe societate comerciala tip SRL) un autovehicol fara a face actele de vanzare-cumparare si restul ;m-am inteles ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare vehicul catre o terta persoana fara acte perfectate cu vanzatorul initial milangheorghe milangheorghe Buna ziua va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea speta, In 27.12 2001 an achizitionat un autoturism in baza unui act olograf certificat de 2 martori. In anul ... (vezi toată discuția)