avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre paternitate

Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este al respectivului,afla,il vrea dar mama nu accepta ca el sa faca parte din viata copilului;viitoarea mama nu are nici un fel de pretentii deoarece urmeaza sa se casatoreasca cu altcineva,viitorul sot il va accepta si doreste ca pe certificatul de nastere sa fie trecut numele lui chiar daca stie ca nu este el tatal biologic.opilul urmeaza sa se nasca dupa casatorie...
Intrebarea este:tatal biologic poate avea vreun drept legal asupra copilului conceput in afara casatoriei si nascut in timpul casatoriei mamei cu altcineva?
Multumesc!
Dacă vrea, va avea. Va tagadui paternitatea și va deveni tatal copilului și în acte cu toate drepturile ce le are ca părinte.
Ok.Sa spunem ca mama nu vrea sa-l recunoasca ca tata biologic...Pretinsul tata biologic pentru a tagadui paternitatea va trebui sa faca dovada paternitatii sale fata de copil... actiunea in tagada este conditionata de dovada paternitatii...
Cum va putea el face aceasta daca nu ar avea nici o dovada?Care ar fi procedura pentru a obtine un test ADN?
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
Calin2130, utilizator
Va propune în instanță ca probă testul ADN, judecătorul va dispune efectuarea testului la IML și în funcție de rezultat va hotărî dacă este tată biologic al minorului sau nu.
Cel care va pierde procesul va plăti și testul ADN care este foarte piperat.
Dovada paternității este testul ADN. Nu mama are dreptul să-l recunoască ca tată biologic, ci instanța de judecată prin administrarea probei cu testul ADN e cea în măsură să hotărască.
Asta este legea oriunde în lume, nu doar în România.
Indiferent de vointa mamei, tatal poate formula actiunea in tagada paternitatii in instanta, se vor administra probe in acest sens, in speta testul ADN, iar daca se va dovedi ca este tatal biologic al copilului isi va putea exercita drepturile stabilite de lege.
Dacă tatăl natural are bani și vrea sa apară în actul de nastere va apărea.
Fiind însă un drum prea dificil si prea costisitor probabil o va lăsa balta.
Va avea de plătit și pensie de intretinere în afara de ceea ce va cheltui la proces.

În acest caz se poate proceda cum vreți.

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tata biologic. Juve1312 Juve1312 Vreau sa recunosc un copil care s-a nascut inafara casatoriei nostre. Precizez ca atat mama copilului este casatorita cu altcineva(copilul ii poarta numele ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)