avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... retinerea permisului abuziv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

retinerea permisului abuziv

Buna ziua,

Din data de 31.03. mi.a fost retinut permisul pt Trecere de cale ferata fara respectarea semnalelor luminoase si acustice ale instalatiei, retinut insa pe nedrept! Domnii politisti erau in coloana in directia de mers unde eu mergeam, a 4 a masina! Ca sa intelegeti, intersectia Basarabiei cu Dudesti Pantelimon, eu venind din Basarabiei catre Dudesti Pant., la intrarea pe Dudesti Pantelimon fiind calea ferata fara bariere, doar semnale acustice si luminoase!
Ajung in dreptul caii ferate, fac stop..ma asigur ca instalatia nu este in functiune si ca nu se apropie niciun tren..dupa care ma pun in miscare! Imediat ce am trecut calea ferata instalatia s.a pus in functiune, dupa mine imediat la 2-3 secunde alti doi soferi parerea mea fortand semnalele insa cu buna stiinta stiind ca au incalcat legea! Imediat ce am trecut toti 3 masina de politie iese din coloana si ne blocheaza drumul si ne trage pe dr pe toti 3!!
Evident nu ma asteptam la cele ce urmeaza in viata mea si eram destul de linistit asteptand sa.i explic dl politist cele intamplate!! Pe scurt: politistul nu a vrut sub nicio forma sa ma creada nevinovat drept pt care: 9 pt amenda, permis suspendat pe 3 luni, fara drept de reexaminare intr.o luna!
Vine la mn cu PV si ma intreaba la final daca am obiectiuni!!?? Evident ca aveam cu gramada!! Il rog sa scrie exact traseul meu si faptul ca am fost surprins pe linia de cale ferata moment in care instalatia s.a pus in functiune! Reactia lui: nu pot scrie acest lucru pt ca, contravine la ceea ce el a consemnat ca si contraventie!! Spun: poftim!?? Pai asta inseamna obiectiune!! Este strict la cele intamplate, fara luzii, jigniri, etc. El era obligat cel putin procedural sa.mi consemneze obiectiunile crea ce nu a facut! Asta nu inseamna si incalcarea legii si implicit a constitutiei in ceea ce priveste drepturile cetatenilor in raport cu autoritatile statului!?
In final nedorind sa.mi consemneze obiectiunile nu am semnt pv si a oprit un conducator din trafic ca martor pt acest lucru. Mi.a dat in schimb o dovada pe care din cate stiu se ofera un timp de cel putin 15-30 min sau in functie de domiciliu da poti ajunge acasa, firma, etc. Ei bn mie mi.a dat fara nici un minut! In consecinta mdina mea, de serviciu fiind a ramas acolo!! A 2 a intrebare este: nu a incalcat procedura si in acest caz si implicit legea?
Ce este curios este faptul ca cei doi din spatele meu, mai vinovati ca mn, au plecat cu mainile de la locul respectiv!! Gresala mea mare este ca nu am luat datele de contact a celor doi din spatele meu. Ii pot solicita ca martori in instanta fara sa stiu nimic de ei decat ca au fost in spatele meu?!?
Mentionez ca procesul verbal abia vineri a ajuns la sediul politiei apoi am fost astazi sa.l ridic..asta inseamna ca 1 luna jumate m.au tinut obligat-fortat si nevinovt pe bara avand foarte multe neajunsuri si pierderi, fiind dependent de masina de serviciu si avand o familie de intretinut!
Eu de maine il pot contesta insa vreau sa stiu daca am vreo sansa de castig in instanta? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Abuz din partea politiei dincabogdan dincabogdan buna seara in urma cu 3 zile...la o razie a politiei rutiere am fost surprins trecand peste o cale ferata semnalizata dar foarte slab atat cu semnale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in timp ce treceam linia ferata s-au pus in functiune ... Daniela ionita Lefter Daniela ionita Lefter Buna ziua! In timp ce treceam linia ferata s-au pus in functiune semnalele luminoase si acustice.Inainte am oprit ,m-am asigurat ca semaforul este de culoare ... (vezi toată discuția)
Permis retinut neacordare prioritate ambulanta CatalinANdrei19 CatalinANdrei19 buna ziua ... zilele recente am fost oprit de politia rutiera cu MCV, pentru neacordare prioritate ambulanta . pe PV este trecut ca aceasta avea in functiune ... (vezi toată discuția)