avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare retroactiva a mijloacelor fixe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare retroactiva a mijloacelor fixe ...

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea speta:

De curand am prelut presedintia unui ONG fara activitate economica.
In contabilitate, din varii motive , amortizarea mijloacelor fixe s-a facut cam pe sarite - in sensul ca s-a facut cand cum , desi unele mijloace ar cam fi trebuit sa fie deja amortizate , iar altele isi termina perioada de amortizare anul acesta.

Cum pot face ca sa le amortizez , dpdv. fiscal, din urma , pana la zi , iar cele care au trecut de perioada de amortizare sa le scot din inventar (aici fiind vorba de njiste PC-uri care irocum nu mai functioneaza si care au fost trecute ca mijloace fixe si nu ca obiecte de inventar, desi valoarea lor de achizitie a fost sub pragul mijloacelor fixe)?

Oare o reincadrare in regimul obiectelor de inventar ar rezolva cazul ?

Sau casarea acestora ar rezolva probleme.

Cu stima ,
Ing. Manoliu Bogdan

Alte discuții în legătură

Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)
Obiect inventar sau mijloc fix, neplatitor tva dona77 dona77 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui produs in valoare de 2852 lei inclusiv TVA (2300 fara TVA +552 TVA), de catre un neplatitor TVA (de la un platitor ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe amortizate cum procedez iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Am sisteme PC ( asa apar in contabilitate) care cuprind: unitate calculator, monitor,tastatura si mous. Ele sunt complet amortizate si ... (vezi toată discuția)