avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua,

Rezidenta in Franta, nascuta in 3/01/1957in Romania;studii superioare, 3 copii.

Am lucrat si cotizat in Romania din 1 septembrie 1980 pina in 1 iunie 2004, din care 5 ani in conditii grupa 2 de munca.

Am lucrat in Franta 12 TRIMESTRE( 2=in 2004,4=in 2005,4=in 2006).
APOI SOMAJ,12 TRIMESTRE.(2007/2010)
Cite 1 trimestru 2011 si 2012(total 2in cei 2 ani)

Din 2013 am obtinut din Franta o pensie de invaliditate pentru o incapacitate 80%
Din motive de legislatie sau proasta intocmire de dosar, mi se acorda din Romania pensie anticipata partial in loc de invaliditate; super penalizata, legal, incepind cu 03/04/2014.

La calcularea pensiei anticipate partial, se mentioneaza ca" nu au fost valorificate sumele reprezentind acorduri caci nu sunt sporuri cu caracter permanent -Anexa 15 din normele de aplicare a legii nr;263/2010" Cum pot sa le valorific acum?La dosar este o adeverinta,cu aceste sume si se specifica cum ca institutul a virat CCas, pensie, pensie suplimentara, somaj

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Cum mi se vor calcula drepturile la limita de virsta?
Atunci se vor lua in calcul acordurile?

( In Romania,aceasta se va intimpla in 2017 septembrie, iar in Franta din 2019)

Multumesc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata in romania si in franta feliciawernert feliciawernert bunaseara, Sunt cetatean roman si francez si si am lucrat in Romania intre septembrie 1980 si septembrie 2002; am facut studii universitare in Romania intre ... (vezi toată discuția)
Pensie vasiledinu vasiledinu nascuta 28.12.1960 angajata 05 10 1980 grupa II ... (vezi toată discuția)
As vrea sa cunosc ? metulica metulica as vrea sa stiu cu cit mi se diminueaza pensia daca ies anticipat partial ?lucrez din anul 1980 si am 10 ani de grupa 2 multumesc (vezi toată discuția)