avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radio-tv cu modificare tarif si pretentie de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radio-tv cu modificare tarif si pretentie de plata retroactiv

Buna ziua,

Tatal meu are un SRL care are sediul social la domiciliu. Taxa tv s-a platit semestrial conform facturii emise de Societatea Romana de Televiziune. Azi a sosit o notificare de plata, ei invocand faptul ca nu s-a platit deloc taxa din anul 2013 pana in prezent, desi facturile exista si plata s-a facut, ei stabilind suma de 15 lei/luna conform H.G. 978/2003 si cu somatie de plata si cu amenintarea unui conflict judiciar. Ei mentioneaza faptul ca "persoanele juridice care nu au incheiate contracte de furnizare a energiei electrice cu mandatarii Societatii Romane de Televiziune, ... au obligatia legala de a achita taxa tv, direct la S.R. Tv.
Tatal meu, prin firma lui nu are contract direct cu Electrica, numai datorita contractului de comodat. Deci ei practic acum, desi taxele tv s-au platit conform facturilor lor emise catre tatal meu, cer plata inca o data a taxelor conform H.G.
Daca ei au gresit cifrele in facturi, si nu au facturat conform H.G. este legal sa ceara dupa atat timp din 2013 pana in 2016, retroactiv plata taxei TV, desi aceasta s-a platit conform tarifului stabilit de ei prin factura ?

Alte discuții în legătură

E legal? rosiu simona rosiu simona Buna ziua! SC la care lucrez are adresa corespunde cu sediul. Aici locuiesc aici lucreaza. Radio difuziunea Romana le cere sa plateasca atat ca persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv opreamarcel opreamarcel de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)