In 2015,am rascumparat unitati de fond si actiuni,pe care le-am mostenit prin succesiune.ART. 66 Stabilirea venitului din investiţii spune:142^3. În cazul în care părţile sociale au fost dobândite prin moştenire, câştigul din înstrăinarea părţilor sociale se determină ca diferenţă între preţul de vânzare şi valoarea nominală/preţul de cumpărare care este considerat(ă) zero.
In acest caz cand se ia in seama valoarea nominala si cand se ia in considerare pretul de cumparare care este considerat zero.Rascumpararea a fost facuta dupa 20 .08.2015.Mie mi-au luat in calcul -pretul de cumparare zero si nu valoarea nominala.Raspunsul dat a fost:Conform Ordinului MFP si CNVM 3483/2008 privind determinarea, reținerea și virarea impozitului pe câștigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare, obținut de persoanele fizice, se prevede: art.4 alin.2 lit. g) pentru valorile mobiliare dobândite în urma unei succesiuni, prețul de achiziție al valorilor mobiliare este considerat zero, la care se adaugă cheltuielile aferente întocmirii actelor, pe baza unor documente justificative.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.