avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calculul castigului la unitati de fond sau actiuni ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calculul castigului la unitati de fond sau actiuni mostenite prin succesiune

In 2015,am rascumparat unitati de fond si actiuni,pe care le-am mostenit prin succesiune.ART. 66 Stabilirea venitului din investiţii spune:142^3. În cazul în care părţile sociale au fost dobândite prin moştenire, câştigul din înstrăinarea părţilor sociale se determină ca diferenţă între preţul de vânzare şi valoarea nominală/preţul de cumpărare care este considerat(ă) zero.
In acest caz cand se ia in seama valoarea nominala si cand se ia in considerare pretul de cumparare care este considerat zero.Rascumpararea a fost facuta dupa 20 .08.2015.Mie mi-au luat in calcul -pretul de cumparare zero si nu valoarea nominala.Raspunsul dat a fost:Conform Ordinului MFP si CNVM 3483/2008 privind determinarea, reținerea și virarea impozitului pe câștigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare, obținut de persoanele fizice, se prevede: art.4 alin.2 lit. g) pentru valorile mobiliare dobândite în urma unei succesiuni, prețul de achiziție al valorilor mobiliare este considerat zero, la care se adaugă cheltuielile aferente întocmirii actelor, pe baza unor documente justificative.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
gelec, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit venit 16% persona fizica-cesiune parti sociale johnnyto1979 johnnyto1979 Buna ziua Trebuie sa primesc in urma unei vanzari (a unei societati) o suma de bani intr-un cont persoana fizica. Firma care trebuie sa imi vireze bani in ... (vezi toată discuția)
Cesiune atiuni catre o persoana juridica mony mony O societate romana pe actiuni cesioneaza toate actiunile sale catre o firma germana, pretul fiind stabilit in Euro. Intrebare: 1. Impozitul de 16% pe care ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar mihaela ciobanu mihaela ciobanu se impoziteaza in 2010 valoarea partilor sociale aferente unui actionar care se retrage dintr-o firma , atunci cand raman alti actionari in firma ? (vezi toată discuția)