Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cod rutier

nu am permisul de conducere la mine . ce sanctiune risc ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:29, 30 Mai 2016
Sunteti conducator auto si nu cunoasteti prevederile codului rutier sau nu cunoasteti unde sa le cautati?

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare

Art. 101. – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevazute la art. 35 alin. (2).

Art. 98. – (1) Amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate.
(2) Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului.

(De la 1 mai 2016, salariul minim este 1250 lei, adica 105 lei punctul de amenda )

(3) Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se stabilesc clase de sanctiuni carora le corespunde un numar de puncte-amenda, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta.

(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amenda;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amenda.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru neposedarea permisului csabici2 csabici2 buna seara! azi am fost amendat ca am condus pe drumurile publice fara permis de conducere la 6 puncte amenda 540 lei comform art 101/1/18 dar nu o gasesc ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in romania - obtinerea unui nou permis in ue antonioli_yo antonioli_yo buna ziua.daca am permisul suspendat din 2009 in Romania imi pot obtine altul in UE.multumesc (vezi toată discuția)
Legea suspedarii permisului pentru neacordare de prioritate pietonilor cadyman cadyman Salut , Vreau sa stiu care este legea neacordarii de prioritate a pietonilor angajati in traversare in cazul unui Amator Vs Profesionist. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)