avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sistem salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sistem salarizare

Asa cum este precizat in lege, fiecare angajat este incadrat la un anumit cod COR din care rezulta o ierarhie functionala.
Intrebarea este: in aceeasi institutie un angajat care este incadrat la grupa majora 4(nivel studii 2 - studii medii) poate fi salarizat peste un angajat ce este incadrat la grupa majora 2(nivel studii 4 - studii superioare)?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2016
sanda2s, utilizator
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 09:36, 16 Noiembrie 2016
Daca este vorba de un SRL, este posibil. Singura obligatie a angajatorului este de a asigura salariul minim pentru toti angajatii. In cazul in care prin CCM sau Regulamentul Intern sunt prevazute grile minime de salarizare, acestea vor fi respectate. Salariul maxim acordat fiecarei categorii de salariati este atributul angajatorului si practic este nelimitat.
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ...

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel de la 01.05.2016, salariul minim brut este de 1250 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

In c.c.m. aplicabil sau in reg.intern ori printr-un alt act aplicabil angajatorului , acesta are posibilitatea de a stabili salariile in functie de nivelul studiilor necesare ocuparii acelui post.
este vorba de o societate la nivel national in care exista CCM...ceea ce nu intelege nimeni cum de este posibil ca expertul relatii sociale incadrat la grupa majora 4 are un salariu aproape dublu fata de un angajat incadrat la grupa majora 2
Este posibil, intrucat s-a stabilit ori un coeficient de ierarhizare mai mare sau o grila cu salarii mai mari.
este o singura grila de salarizare pentru toti salariatii iar coeficienti de ierarhizare nu mai exista

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Salariu minim iuliana622 iuliana622 Lucrez laborant tratarea apei in cadrul unei SC care se ocupa cu tratarea si distribuirea apei potabile/oras ( actionar majoritar al societatii este consiliul ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)