avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere martor consemnata gresit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere martor consemnata gresit

Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care in cursul audierii la instanta martorul a facut o afirmatie adevarata, dar in declaratia luata de judecator apare tocmai invers fata de ce a spus martorul, probabil greseala grefierului, declaratia fiind semnata de martor,va rog să-mi spuneți ce se poate face!!!
Pana cel mai târziu la termenul următor, se pot contesta notele de sedinta si se poate solicita rectificarea pe baza inregistrarii din sedinta de judecata.
Si daca nu a fost inregistrata sedinta, mentionez ca datorita intrebarilor adresate de avocatul inculpatului si datorita faptului ca martorul vroia sa scape repede deși a spus un lucru in declaratie, a semnat fara sa mai citeasca, iar cand s-a consultat dosarul s-au vazut greselile,anumite afirmatii ale martorului erau tocmai invers fata de ce a spus,daca sedinta nu este inregistrata ce se poate face?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sedinta se inregistreaza obligatoriu
Se mulțumește!!!
Consemnarea declaratiilor de martor face parte din notele de sedinta?
Se poate proced la rectificarea declaratiilor pe baza inregistrarilor?

Alte discuții în legătură

Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)
Declaratie parte vatamata - lipsesc afimatii facute de acesta pitic1991 pitic1991 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt inculpat intr-un proces penal. In declaratia data de partea vatamata am constatat in momentul in ... (vezi toată discuția)
Declaratie alternativa martori, transcrisa dupa inregistrarea audio a sedintei aidu aidu Din cauza ca judecatoarea a dictat numai bazaconii, care n-au nicio legatura cu ce a declarat martorul, urmeaza sa fac eu transcrierea inregistrarii audio si ... (vezi toată discuția)