avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire bani anvelopare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire bani anvelopare

Buna ziua.
Vreme de cativa ani, am locuit (ca proprietar) intr-un bloc cu 10 etaje. La un moment dat s-a hotarat sa se anvelopeze blocul (fiind construit in 1971, fiind la strada principla,etc.). Aceasta hotarare s-a datorat si faptului ca primaria s-a implicat oferind o cota parte. Administratoarea (de atunci- acum face actele pentru cea noua) blocului a facut sedinta, ne-a comunicat ce implica acest lucru si normal s-a trecut la "adunatul" unei sume de x lei pe luna pentru fiecare propietar de apartament (pentru aceasta actiune). In cativa ani s-a adunat ceva! La inceputul acestui an s-a terminat blocul de anvelopat dar eu am vandut tot la inceput de an. Am facut o cerere prin care imi cer banii inapoi, bani pe care i-am cotizat la asociatie de-a lungul timpului, deoarece nu am beneficiat "de izolarea blocului"! De 6 luni am facut cererea si tot de atat timp ma duce noua administratoare cu vorba. Mentionez ca in aceeasi situatie au mai fost si alti proprietari care si-au primt banii inapoi! Ce ma sfatuiti in acest caz?
Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
marilena3, utilizator
Cel mai recent răspuns: marilena3 , utilizator 14:17, 27 Septembrie 2016
Banii nu ii veti primi inapoi pentru simplul fapt ca ati vandut inclusiv cu creantele.

Ati specificat in contractul de v/c ca ati contribuit de-a lungul timpului la strangerea fondului pentru anvelopare? Nu cred.

Asa ca nu exisita motive sa va fie restituiti nici de catre noul proprietar si nici de catre asociatie.
Dv ati participat cu sume financiare pentru intretinere si repartii parti comune,sume care se depoziteaza in fondul de reparatii
Conform disp HG nr 1588/2007 fondul de reparatii nu se restituie proprietarului
art 24 (5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partiIor de constructii/instabatii aflate in proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituni si cheltuieli.
(6) Venitunile obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice sau din alte activitati desfasurate se constituie ca fond special si se vor utiliza in exclusivitate pentru imbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru intretinerea Si repararea proprietatii comune, potrivit art. 45 aIin. (3) din Legea nr. 230/2007. In aceste venituri se cuprind si cele obtinute din inchirierea unor spatii aflate in proprietate comuna indiviza, a spatiiIor pentru instalarea de reclame si pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, in conditile Iegii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociatiei de proprietari, nu se platesc proprietarilor, nu pot fi folosite Ia constituirea sau Ia completarea fondulul de rulment si nu pot fi folosite Ia plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilitati. Acest fond va fi depus in contul asociatiei de prcprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.
Pe chitanta pentru plata intretinerii, suma adunata in fiecare luna figureza ca fond de rulment. Are relevanta? Multumesc
Daca apare ca fond de rulment atunci trebuie sa va restituie banii.

Cand ati vandut nu v-a fost restituit tot fondul de rulment?
Am facut cererea de restituire dupa ce am semnat actele de vanzare a apartamentului si mi s-a spus ca imi voi primi banii. De 6 luni astept. La inceputul acestei luni am sunat din nou la administratoare si mi s-a spus ca pe final de luna voi primi. Mi-este teama ca voi fi amanata din nou. Ce pot face in acest caz?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Fond de rulment arlind arlind Buna ziua, Am locuit 5 ani intr-un bloc. Mereu am platit la timp întreținerea. De asemenea am platit fondul de rulment in fiecare an si fondul de reparatii ... (vezi toată discuția)
Despre restituirea fondului de rulment si de reparatii la schimbarea proprietarului gabranoiu gabranoiu Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema: un fost proprietar din bloc care a locuit pana la sfarsitul lunii septembrie 2011 solicita ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la administrator in urma vanzarii unui apartament adivij77 adivij77 Buna ziua! Situatia este urmatoarea, in urma cu 10 ani adminitratorul din blocul unde locuim a hotarat impreuna cu asociatia de locatari sa stranga o suma de ... (vezi toată discuția)