avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata fost cadru militar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata fost cadru militar

Fratele meu are 51 de ani ( nascut la 14 iulie 1964 ) a facut scoala militara de maistrii militari 3 ani si a lucrat efectiv in MApN 13 ani .Nu a fost militar in termen incorporat . In prezent , nu lucreaza nicaieri si este si cam bolnav . Exista vreo formula de pensionare anticipata , avand in vedere situatia lui pe care am prezentato ? Poate chiar pensie pe caz de boala .. Care ar fi variantele si care ar fi cea mai buna de adoptat ? Ce ar trebui sa faca in viitor , daca in prezent nu ar fi nicio varianta de pensionare ? Precizez ca a lucrat in grupa I de munca ( radiolocatii - radiatii ) . O eventuala cerere de pensionare , unde trebuie sa o depuna ? Daca nu intruneste conditiile de pensionare , cat ar mai trebui sa lucreze in viata civila pt a putea iesi la pensie , cat mai repede ? Multumesc mult !
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
ziarediverse, utilizator
Cel mai recent răspuns: ziarediverse , utilizator 19:01, 18 Iunie 2016
Daca primiti vreun raspuns , va rog sa mi-l comunicati si mie , deoarece sunt intr-o situatie aproximativ asemanatoare.
Mentionez ca am intrebat si eu "in stanga si in dreapta "", dar nu am primit nici un raspuns

Multumesc
ati zis ca a lucrat 13 ani la MApN.In ce perioada, de ce nu a continuat,? S-a imbolnavit in timpul serviciului sau dupa ce nu a mai lucrat? care a fost motivul pt care a lucrat doar 13 ani,cum s_a desfacut contractul de munca?
Am vorbit cu el la tel acum . I s-a desfacut contractul de munca in baza a doua calificative consecutive de necorespunzator . In perioada 1982-1985 a facut Scoala militara de maistrii 3 ani , 1985-1995 a lucrat ca maistru militar radiolocatie . A fost neglijent , in sensul ca nu l-a interesat documente medicale sa-si scoata in acea perioada si nici nu mai are cum , acum . A mai lucrat in viata civila , ulterior .. 4 ani . S-a imbolnavit mai rau , in ultimii ani . Poate fi si o consecinta a radiatiilor emise de catre statiile rusesti de radiolocatie , dar nu mai are cine sa stea sa faca o astfel de analiza acum . Ma interesa daca , in aceste conditii pe care le-am prezentat , poate iesi la pensie , sub orice forma , al carei cuantum poate fi cat de mica , dar astfel poate beneficia implicit de asistenta medicala corespunzatoare + celelalte avantaje ce decurg din calitatea de pensionar .
In situatia data nu are drept la pensie anticipata militara. Va trebui sa astepte implinirea varstei standard de pensionare.Dar poate incerca daca e bolnav sa obtina o pensie de boala (in civil). Va puteti interesa la Casa de Pensii ce acte trebuie sa depuneti.
Multumim frumos !

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala gavvaly gavvaly Buna ziua. O nelamurire am si as dori un raspuns exact. Sufer de diabet, sunt incadrata ca persoana fizica cu handicap de gradul III, am varsta de 37 ani, am ... (vezi toată discuția)
Pensie boala claudia030175 claudia030175 As dori sa intreb daca o persoana bolnava de schizofrenie, boala dobandita in facultate - 1995 - (are doar doi ani lucrati) cu certificat de handicap luat de ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare caz de boala sammy44 sammy44 Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pt a se pensiona pe caz de boala, care nu a mai lucrat de 10 ani si care intre timp s-a imbolnavit ? In cazul ... (vezi toată discuția)