Fratele meu are 51 de ani ( nascut la 14 iulie 1964 ) a facut scoala militara de maistrii militari 3 ani si a lucrat efectiv in MApN 13 ani .Nu a fost militar in termen incorporat . In prezent , nu lucreaza nicaieri si este si cam bolnav . Exista vreo formula de pensionare anticipata , avand in vedere situatia lui pe care am prezentato ? Poate chiar pensie pe caz de boala .. Care ar fi variantele si care ar fi cea mai buna de adoptat ? Ce ar trebui sa faca in viitor , daca in prezent nu ar fi nicio varianta de pensionare ? Precizez ca a lucrat in grupa I de munca ( radiolocatii - radiatii ) . O eventuala cerere de pensionare , unde trebuie sa o depuna ? Daca nu intruneste conditiile de pensionare , cat ar mai trebui sa lucreze in viata civila pt a putea iesi la pensie , cat mai repede ? Multumesc mult !
Daca primiti vreun raspuns , va rog sa mi-l comunicati si mie , deoarece sunt intr-o situatie aproximativ asemanatoare.
Mentionez ca am intrebat si eu "in stanga si in dreapta "", dar nu am primit nici un raspuns
ati zis ca a lucrat 13 ani la MApN.In ce perioada, de ce nu a continuat,? S-a imbolnavit in timpul serviciului sau dupa ce nu a mai lucrat? care a fost motivul pt care a lucrat doar 13 ani,cum s_a desfacut contractul de munca?
Am vorbit cu el la tel acum . I s-a desfacut contractul de munca in baza a doua calificative consecutive de necorespunzator . In perioada 1982-1985 a facut Scoala militara de maistrii 3 ani , 1985-1995 a lucrat ca maistru militar radiolocatie . A fost neglijent , in sensul ca nu l-a interesat documente medicale sa-si scoata in acea perioada si nici nu mai are cum , acum . A mai lucrat in viata civila , ulterior .. 4 ani . S-a imbolnavit mai rau , in ultimii ani . Poate fi si o consecinta a radiatiilor emise de catre statiile rusesti de radiolocatie , dar nu mai are cine sa stea sa faca o astfel de analiza acum . Ma interesa daca , in aceste conditii pe care le-am prezentat , poate iesi la pensie , sub orice forma , al carei cuantum poate fi cat de mica , dar astfel poate beneficia implicit de asistenta medicala corespunzatoare + celelalte avantaje ce decurg din calitatea de pensionar .
In situatia data nu are drept la pensie anticipata militara. Va trebui sa astepte implinirea varstei standard de pensionare.Dar poate incerca daca e bolnav sa obtina o pensie de boala (in civil). Va puteti interesa la Casa de Pensii ce acte trebuie sa depuneti.
Pensie boala
claudia030175
As dori sa intreb daca o persoana bolnava de schizofrenie, boala dobandita in facultate - 1995 - (are doar doi ani lucrati) cu certificat de handicap luat de ... (vezi toată discuția)