avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie CAS 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie CAS 2016

Conform optiunii fiecarui contribuabil (PFA in cazul meu), incepand cu anul 2016, cota de contributie la Asigurarile sociale (CAS) este de 10,5% sau 26,3% (cota intreaga care asigura un stagiu intreg de cotizare). Insa din studierea legislatie actuale, aceste cote se raporteaza la venitu net realizat in anul fiscal. Intrebarea mea este: Se poate totusi plati cota intreaga de Asigurari sociale 26,3%, chiar daca nu realizez venituri in anul fiscal? Mai exact, doresc plata contributiei CAS, insa cel mai probabil nu voi realiza venituri in acest an, nici anul urmator. Si ce se va intampla in cazul in care, in anul 2017, pe baza Declaratiei 200, cei de la ANAF vor observa ca nu am realizat venituri. Vor face regularizari si va trebui sa primesc banii inapoi, in contul contributiei platite "aiurea"?

Alte discuții în legătură

Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Contributie cass marius_broker marius_broker Am venituri doar din activitate independenta -asigurari , ca sa fiu asigurat trebuie sa platesc la intreg sau 10,5 % din venitul declarat estimativ prin ... (vezi toată discuția)
Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)