avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna ziua ,

Pe scurt povestea mea este asa : Am 21 de ani, fac o facultate, parinti mei sunt divortati , stau cu tata si mama imi achita lunar o pensie mult prea mica dupa parerea mea 150 de lei . Vreau sa stiu daca am sanse intr-un proces pentru recuperarea baniilor din urma si marirea acestei pensii .
P s : Caut si un avocat din Ploiesti impreuna cu care sa demarez procedurile necesare .
Cine a stabilit pensia?
La inceput aveam pensia 75 de lei , data de lege . Acum 3 ani dupa multe rugaminti si o "amenintare" cu judecata s-a marit la 150 de lei dar mi se pare putin .
Judecata a stabilit prima pensie .
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
bb1000, utilizator
Nu aveţi de recuperat nimic din urmă, mama Dvs. avea obligaţia să vă plătească 75 lei, conform sentinţei judecătoreşti, ea v-a plătit dublu. Avea aceast obligaţie până la împlinirea vârstei de 18 ani a Dvs. Pentru perioada de 3 ani, de la majorat la 21 de ani, mama a plătit benevol, fără nici o obligaţie LEGALĂ.
Dvs. trebuie să introduceţi o acţiune în instanţă, prin care solicitaţi pensie de intreţinere de la mama, depuneţi adeverinţa de studentă,duceţi dovezi că nu aveţi venituri şi, dacă mama Dvs. are venituri legale ca salariu, pensie, aveţi dreptul la procent din venitul său net, în funcţie de numărul de copii faţă de care are mama dvs. obligaţii.
Instanţa stabileşte obligaţia de intreţinere de la data depunerii acţiunii în instanţă, nicidecum din urmă.
Martonze, utilizator
Si daca aceasta lucreaza la negru ? deci in acte niciun venit ?
Totusi mai astept si alte pareri .
bb1000, utilizator
bb1000 a scris:

Si daca aceasta lucreaza la negru ? deci in acte niciun venit ?

Dacă lucrează la negru, va fi obligată să vă plătească pensie de întreținere maxim 25% raportat la salariul minim pe economie.

Dacă mai are și alți copii în întreținere va plăti mai puțin.

Veți intra în drepturi începând cu data depunerii acțiunii în instanță înregistrată la registratură.

Alte discuții în legătură

Documente necesare punerere pe rol dosar pt stabilirea minorului si pensie alimentara alina.livia alina.livia Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare pt. punea pe rol a procesului de stabilire a domiciliului minorei, pensie alimentara. Nu am fost casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire termeni Thedream82 Thedream82 Buna ziua,am un.proces pt nulitate act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,si am gasit pe net datele procesului meu,scriind urmatoarele 2 lucruri: ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student draganicam draganicam buna ziua,cum pot da in judecata tatal copilului daca copilul e major si e la facultate?multumesc (vezi toată discuția)