avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Norme metodologice la Legea 66/2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Norme metodologice la Legea 66/2016

BUna ziua,

Va rog, au fost publicate normele metodologice de punere in aplicare a prevederilor Legii nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010.

MUltumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 28 Iunie 2016
1. Este vorba despre HG de modificare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

2. Inca nu a aparut aceasta HG desi a cam trecut timpul.
Stiti cumva daca legea se poate aplica si fara norme?

Si de unde provine termenul de 1 iulie 2016? Este trecut in lege, sau doar din ce a aparut prin presa?

Multumesc!
1. Legea nr. 66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

art.II
Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 iulie 2016.

2. Legea poate fi aplicabila si fara existenta unor norme de aplicarea a acesteia. Nici Constitutia si nici Legea 24/2000 nu prevad o astfel de reglementare: legea nu se aplica ca nu exista norme.

Insa sunt situatii in care Normele de aplicare le prevad destul de clar solutiile.
Hotărârea Guvernului nr. 449/2016 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobate prin HG nr. 52/2011, act normativ care va intra în vigoare la 1 iulie, publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 473 din 24 iunie.

[ link extern ] -
Buna seara!
Am mai deranjat in urma cu ceva timp cu ceva intrebari, va mai deranjez cu ultima sper ..
Nu inteleg din normele de aplicare a legii 66/2016 urmatoarele :
Eu am optat pt 2 ani ccc insa inainte ca fiul meu sa implineasca 1 an am revenit la munca .
In prezent fiul meu are 8 luni , iar eu nu beneficiez de stimulent de insertie , doar realizez venituri.
M.am prezentat la angajator sa depun cerere pt stimulent si mi.au zis ca numai dupa ce implineste fiul meu 1 an.
Intrebarea ar fi , trebuie sa astept pana face copilul 1 an odata cu intrarea in vigoare a legii 66 sau beneficiez si eu imediat de stimulent ?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie - concediu paternal irinao irinao Buna ziua. Nu am reusit sa identific in forum raspunsul la urmatoarea intrebare. Imi cer scuze daca se repeta. In cazul in care parintele aflat in CCC revine ... (vezi toată discuția)