avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Control financiar preventiv
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Control financiar preventiv

Buna ziua


Am si eu o intrebare privind unele aspecte legate de Controlul Financiar Preventiv

In ordinul 923/2014 la Anexa nr. 2, Capitolul 2 scrie:

,,3. Pot fi numite, în vederea exercitării controlului financiar preventiv propriu, persoanele care sunt angajate ale entităţii publice sau, după caz, au capacitatea legală de a încheia un contract pentru îndeplinirea acestei atribuţii şi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au cetăţenie română şi domiciliul în România;
b) cunosc limba română, scris şi vorbit;
c) au capacitate deplină de exerciţiu;
d) au o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de examen medical de specialitate;
e) au studii superioare economice sau juridice. Prin excepţie, când nu există persoane cu pregătire superioară care să îndeplinească prezentele condiţii, pot fi numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu şi persoane cu studii medii de specialitate economică;
f) au o vechime efectivă în domeniul finanţelor publice de minimum 3 ani, în cazul
instituţiilor publice, şi de minimum 3 ani în domeniul financiar-contabil, în cazul celorlalte entităţi publice;
g) nu au fost condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni care le-ar face incompatibile cu exercitarea acestei activităţi;
h) prezintă minimum două scrisori de recomandare.''

Jurista de la primaria la care lucrez pentru a imi aproba sa exercit controlul financiar preventiv imi cere urmatoarele:
1. ca, scrisorile de recomandare sa aiba numar de inregistrare si stampila unitatilor (ultimele doua locuri de munca). Specific ca, penultimul loc de munca a fost la o agentie care a fost desfintata de catre Guvern in anul 2009. Deci in concluzie nu mai exista stampila si nu are registrul de numere. Directoarea economica mi-a dat o scrisoare de recomandare care a fost semnata si si-a lasat numarul de telefon pentru a confirma cele spuse.
La ultimul loc de munca a fost acceasi director economic ca si la penultimul pana cu o luna inainte ca eu sa plec. Deci acceasi doamna director mi-a dat recomandarea dar fara a avea de unde sa-mi dea numar de inregistrare si sa-mi puna stampila, desi in lege nu scrie ca SCRISOAREA de ROCOMANDARE trebuie sa aiba numar si stampila.
De asemenea imi cere sa deomstrez cu fisele postului de la antepenultimul loc de munca ca exista vechimea de 3 ani, desi se vede clar ca am lucrat la Directia de Venituri si Cheltuieli din cadrul primariei. Aceste fise eu nu le mai detin nestiind ca cineva mi le va cere desi se vede clar pe cartea de munca.


Va intreb ce trebuie sa fac in acest caz, desi nu mi-a specificat nici o lege care sa sustina teoria ei.

Va multumesc foarte mult

Alte discuții în legătură

Control financiar preventiv maria-m maria-m am studii postliceale de contabilitate, pot pune viza de CFP, mai concret pot beneficia de sporul de control financiar preventiv? (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv ContSters278216 ContSters278216 Buna-ziua! V-as ruga sa-mi comunicati daca la o primarie de comuna viza controlului financiar preventiv se poate exercita de o persoana cu studii superioare ... (vezi toată discuția)