Am nevoie sa obtin la cerere copie electronica dupa inregistrarea audio video a sedintei de judecata.
1. Am identificat o postare gresita indicand art. 164 (8) din Hotarîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 212/8 din 18.06.2009 care functioneaza doar in Republica Moldova, care este din oareca motiv mereu in fata Romaniei la implementarea legilor de actualitate cum ar fi acest caz sau punerea in programul de protectie a partii vatamate care de abia prin OUG 18/2016 a aparut in Romania
aici e postarea gresita:
www.avocatnet.ro/content/for...
2. Am identificat o motivare interpretabila sau ambigua in Decizia 128/2015 a CCR adica:
22. Pe de altă parte, accesul la datele stocate se realizează pe baza unei cereri de eliberare a unei copii electronice a înregistrării şedinţei, formulate exclusiv de părţile care au acest drept, nu şi de alţi participanţi la proces.
23. Prin urmare, Curtea constată că înregistrarea şedinţelor de judecată este obligatorie, vizează toate cauzele, întrucât legiuitorul nu a făcut nicio distincţie, şi reprezintă o operaţiune tehnică care nu este de natură să aducă atingere prevederilor constituţionale invocate şi are drept scop înfăptuirea unui act de justiţie transparent şi realizarea unei bune administrări a justiţiei ca serviciu public.
3. Si am identificat legea propriu-zisa care-mi da de drept comun acest drept de a face cerere de eliberearea copiilor dupa inregistrarile audio-video pe blogul d-nei Gabriela Pintea la adresa:
[ link extern ]
ART. 231 din CPC Notele de şedinţă. Înregistrarea şedinţei
(5) La cerere, părţile, pe cheltuiala acestora, pot obţine o copie electronică a înregistrării şedinţei de judecată în ceea ce priveşte cauza lor.
Mai exista si alte prevederi utile pe care sa le am in vedere in preintampinarea unui refuz nejustificat din partea "instantei" locale?