avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare preaviz desfacere contract de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare preaviz desfacere contract de munca.

Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal sa primesti o notifacare de preaviz in data de 04.07.2016 dar sa isi faca efectul cu 01.07.2016
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 14 Iulie 2016
Preavizul incepe sa curga din ziua urmatoare celei in care vi s-a comunicat.
Cum se platesc cele 20 zile de preaviz, avand in vedere ca 4 ore se lucreaza si 4 ore angajatul isi cauta alt loc de munca?
Veridicati in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern ce este mentionat cu rpivire la plata timpului de munca in perioada de preaviz.

In general, angajatorii care au asa ceva mentionat in actele mai sus mentionate platesc integral perioada de preaviz .... altfel spus, daca aveti in c.i.m. 8 ore/zi , atunci 8 ore va sunt platite.
Daca im c.i.m. nu este specificat nimic cu privire la cum se lucreaza si cum se plateste preavizul, poate pleca dupa 4 ore de lucru?
Nu poate pleca dupa 4 ore de munca.

Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. De exemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.

Alte discuții în legătură

Somaj angajat cu 4 ore getad getad Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un angajat cu 4 ore poate beneficia de somaj. Are vechime 34 ani cu 8 ore. Daca da, cat timp (6 luni in loc de un ... (vezi toată discuția)
Somaj mikitth mikitth As dori sa stiu daca la incetarea unui cotract de munca, a unei persoane cu drept de munca de 4 ore,aceasta poate sa beneficieze de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Sunt în drept sa primesc ajutor de somaj demeter rodica demeter rodica Oare pot beneficia de ajutor de șomaj dacă plec de la locul de munca cu preaviz sau lichidare la zi pe motive medicale. Nu mai pot continua mi s-a ... (vezi toată discuția)