avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Buna ziua. Stimlentul de insertie se acorda pe o perioada de 1 an sau 2 ani? Va multmesc .
Cel mai recent răspuns: delia2007 , utilizator 12:02, 12 Iulie 2016
Daca sunteti in concediu crestere copil si reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 3 ani.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Dar daca copilul are 9 luni , tata beneficiaza de stimulent pana la implinirea varstei de 1 an a copilului sau 2 ani ?
1. Va rog sa precizati:
- daca tata a solicita direct stimulentul de insertie, fara sa intre in CCC, si la ce data;
- daca a intrat mai intai in CCC pentru ce fel de varianta a optat, pentru pana varsta de 1 an sau 2 ani a copilului.

2. De stimulentul de insertie va beneficia pana implineste copilul varsta de 3 ani.

A optat pentru concediu de crestere in varsta de pana la 2 ani.
In acest caz poate relua activitatea oricand, cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani si va beneficia de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 3 ani.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie chirea chirea Buna ziua , va rog frumos am nevoie de un raspuns concret , sunt in concediu de crestere copil, acum copilul are 7 luni iar eu de pe 1 octombrie , mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului biancaco biancaco Buna ziua! Eu am nascut pe 8 martie 2013 si am intrat in concediu maternal pe 20 mai 2013. Cand ar trebui sa ma intorc la munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)