avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal - Suspendarea permisului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal - Suspendarea permisului de conducere

Salutare,

In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de 103KM/h, pe raza judetului Arges.

Masina pe care era montat detectorul radar nu era inmatriculata cu nr. de MAI drept pt. care am fost oprit 5 km departare de locul faptei. Cand am fost oprit, agentul mi-a comunicat viteaza solicitand prin statie catre operatorul radar. In prima faza prin statie s-a auzit viteaza de 105km, l-am rugat sa repete iar viteza comunicata a doua oara a fost de 103KM/h. Aceasta viteaza a ramas si pe procesul verbal.

Am hotarat sa contest acest proces verbal in instanta. Am solicitat sa mi se explice la ce face referire mentiunea facuta de catre agent in PV: "Suspendare PC 90 de zile" precum si proba video.

Ieri am primit de la politia Arges urmatoarele: 4 poze facute din spate in care se vede numarul masinii precum si viteaza de 100Km/h, ora inregistrarii etc; Se mentioneaza proba video CD atasata - dar care lipseste cu desavarsire - in plic fiind doar cele 4 poze; o mentiune prin care aparatul de radar nu are nicio clasa de eroare, valabilitate si omologare (scris de mana si stampilat, fara semnatura);
Se comunica viteza de 103KM/h precum in imaginilie atasate.

Intrebarea mea este urmatoarea: cum se poate ca pe PV sa fie scrisa viteza de 103KM/h iar in cele 4 imagini sa apara viteza de 100km/h - si tot ei sa mentioneze: "Se dispune suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile intrucat s-a depasit viteza legala cu 53Km/h" ?

Iar a 2-a intrebare, in conditiile in care sa spunem ca viteza reala este cea de 100km/h - asa cum apare in imagini, se mai suspenda permisul de conducere daca in textul de lege se mentioneaza: "depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise..."?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:35, 29 Decembrie 2017
1. Intrebati-i pe cei de la politie.
2. "Mai mult de" nu inseamna "egal", in concluzie 50 nu este egal cu 51,01 sau 53.
Sper că ați invocat aceste aspecte în p-v. Dacă nu, completați plângerea în termen legal.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
Adrian ALBU, Avocat
Știam că este undeva și o reglementare conform căreia o persoana nu poate întocmi un p-v pe baza constatărilor altei persoane (în cazul dvs. cineva constată și comunică datele prin stație altei persoane care face p-v).Circula mai de mult pe net o speță de genul ăsta în care șoferul a avut câștig de cauză.
pentru viteza de 100 km/h nu se suspenda dreptul de a conduce.npentru viteza de 103 km/h se suspenda dreptul de a conduce, dar, daca depuneti o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie, exista sanse de a anula suspendarea dreptului de a conduce, dar nu si a amenzii.
nea_marin a scris:

Știam că este undeva și o reglementare conform căreia o persoana nu poate întocmi un p-v pe baza constatărilor altei persoane (în cazul dvs. cineva constată și comunică datele prin stație altei persoane care face p-v).Circula mai de mult pe net o speță de genul ăsta în care șoferul a avut câștig de cauză.


Cel care comunică este tot agent constatator, nu este o simplă persoană.

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)