avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am probleme cu prenumele scris gresit.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am probleme cu prenumele scris gresit.

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati care sunt pasi prin care imi pot schimba prenumele.
Prenumele meu este Annissia si vreau sa il schimb in Anisia scris cu un singur "n" si un singur "s".
Doresc acest lucru pe motiv ca am multe probleme oriunde trebuie sa imi spun prenumele sau sa mi-se elibereze orice act, aproape de fiecare data imi este gresit numele si trebuie sa revin.
Se poate pe motivul asta sa il schimb? schimbarea va fi doar una de scriere.
Unde trebuie sa fac asta?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:29, 19 Iulie 2016
La starea civila se poate face daca aveti motive temeinice si eu cred ca veti reusi.
Este suficienta o cerere la starea civila?
Cererea trebuie motivata dar vedeti ce zic ei ca au tipizate probabil.
Va multumesc si o zi buna!=D>
Eu locuiesc in Constanta dar buletinul si certificatul de nastere le am facute in Braila si am viza de flotant in Constanta.Pot sa ma duc la starea civila din Constanta?

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume virginia13 virginia13 Buna ziua, Cum se procedeaza pentru schimbarea prenumelui unui nou nascut? Copilul are un singur prenume si vreau sa mai adaug unul. Multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbare nume o27112008 o27112008 Ce trebuie sa fac pentru a trece din nou la numele de fata, dupa ce, la divort, prin sentinta definitiva am pastrat numele fostului sot? (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Nastafa Nastafa Fratele meu la divort a incuviintat ca fosta sotie sa poarte pe mai departe numele lui.In timp aceasta i a facut o sumedenie de probleme prevalandu se de ... (vezi toată discuția)