În cazul unui bloc vechi (construit în 1966) pentru care izolaţia acoperișului s-a realizat cu bitum (smoală) la momentul respectiv, în cazul în care se doreşte repararea acoperişului (termoizolaţie şi hidroizolaţie cu spumă poliuretanică +vopsire cu vopsea poliuretanică) este nevoie de autorizaţie ?
Situatia se referă la trecerea la alte materiale de izolaţie decât cele prevăzute în proiectul blocului. Pentru cele de mai sus am în vedere prevederile:
ART. 11 legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, inclusiv în situaţia în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepţia clădirilor declarate monumente istorice, în condiţiile legii;
c) reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e) zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor;
f) reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;
g) reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
ART. 1*)
"(2) Prin derogare de la prevederile art. 1 şi art. 7 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru executarea lucrărilor de intervenţie la părţile comune, autorizaţia de construire se emite fără prezentarea titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţie, a extrasului de plan cadastral şi a extrasului de carte funciară de informare."
Din interpretarea legii consider că este necesară autorizaţie chiar şi fără prezentarea titlului asupra imobilului. În acest caz care sunt etapele pentru obţinerea ei ?
Cel mai recent răspuns:
Ana_Georgia , utilizator
23:20, 18 Iulie 2018