vladislav05 a scris:
...
Problema care nu o inteleg este ca eu efectiv nu am beneficiat de nici o formare profesionala. Cheltuielile din clauza sunt cheltuielile cu diurna si cazarea, lucru care am inteles ca este obligatia companiei sa plateasca. Pe langa asta eu nu am fost langa un trainer sau ceva, nu am dat nici un test, pur si simplu am fost acolo si am lucrat. Principala tema este, unde este granita intre formare profesionala si delegatie normala? Din punctul meu de vedere, daca am stat ceva timp in Germania langa o persoana, nu inseamna ca am efectuat un training. Nu am specializare sau mai stiu eu ce.
...
Nu cunosc toate detaliile(interesati-va daca exista un contract ca acela despre care va pomenesc in cele ce urmeaza)dar pare ca ar fi vorba in cazul dat mai curand despre o
detasare transfrontaliera,in cadrul careia ati desfasurat activităţi în statul membru de detaşare ,adica in Germania,în contextul
mobilităţii intra-companii ,pe baza unui contract,incheiat intre firma mama din Germania si firma subsidiara din Romania la care lucrati ,ce poate cuprinde mai multe
clauze referitore la obiect,cum ar fi furnizarea de personal pt . misiuni de lucru acolo pe anumite perioade de timp specificate ,sau traininguri.
Pe durata detaşării,
angajatorul roman va suporta cheltuielile de transport şi cazare ale salariatului, şi, pe lângă salariul de bază al acestuia, şi o indemnizaţie lunară de detaşare.
In opinia mea,clauza pe care o aveti stipulata in contract de a suporta c/v acelor ch de transport si cazare este abuziva daca parasiti compania prin demisie daca va aflati in situatia descrisa de mine!